Arturo Vidals pragtpræstation mod Real Sociedad

21.04  -  Barca fik tre vigtige point i lørdagens hjemmekamp mod Real Sociedad, men baskerne viste et højt niveau. At sejren alligevel kom i hus skyldtes blandt andet, at midtbaneankeret Arturo Vidal leverede fremragende indsats.

18 - Jordi Alba

FCBARCELONA.DK - 29.08.09

Fulde navn: Jordi Alba Ramos
Født: 21.03.1989
Nationalitet: Catalansk
Foretrukken plads: Venstre back
Højde: 169 cm
Vægt: 70 kg
Debut for Barca: August 2012

Jordi Alba kom til Barca i en alder af bare 10 år, hvor han de næste syv år var en del af fodboldskolen 'La Masia'. Klubben mente dog ikke fysikken var i orden og derfor fik Alba at vide, at han ikke var en del af planerne på B-holdet. Karrierren fortsatte først i den lille klub Cornellá og et år senere i Valencia, hvor han senere fik sit store gennembrud, hvilket også gav en plads på det spanske landshold.

Alba er oprindelig offensiv midtbanespiller og angriber, men i Valencia blev han omskolet til at være venstre back. Det var på denne position han fik sit gennembrud.

I sommeren 2012 hentede Barca ham tilbage fra Valencia for 14 millioner euro for at styrke forsvarets venstre side, efter at Abidal var blevet syg og Maxwell var blevet solgt.

Alba er en hurtigt og teknisk dygtig spiller, der meget gerne deltager i det offensive spil fremad banen, men også i defensiven er han særdeles stærk.

alavesbarca18

instabar