10 - Lionel Messi

FCBARCELONA.DK - 29.08.09

Fulde navn: Lionel Andrés Messi
Født: 24.06.1987
Nationalitet: Argentinsk
Foretrukken plads: Angriber
Højde: 169 cm
Vægt: 67 kg
Debut for Barca: Oktober 2004

Lionel Messi, der blandt holdkammeraterne blot bliver kaldt Leo, kom til Barcelona i en alder af blot 13 år. Her flyttede Messi fra hjemlandet Argentina, for at tilslutte sig La Masia i den catalanske hovedstad. Barcelona havde således lovet at betale for dyr væksthormonmedicin, som Messis familie ikke havde midler til at betale i hjemlandet, og som flere argentinske klubber ikke ville betale.

Messi voksede siden da, både fysisk og i fodboldmæssig forstand. Det var hurtigt klart at der var tale om et helt exceptionelt talent, og allerede som 17-årig debuterede Messi på Barcelonas førstehold. Ikke mange måneder senere scorede Messi også sit første mål, da han lukkede La Liga kampen mod Albacete den 1. maj 2005.

Under Frank Rijkaard udviklede Messi sig til at være et alment kendt navn, og i Rijkaards sidste tid i klubben var det efterhånden klart at der var tale om en decideret verdensstjerne. Efter at Guardiola tog over i 2008 blev Messi blot endnu bedre. I 2009 blev han således kåret som verdens bedste fodboldspiller; en bedrift som han gentog fire år i streg frem til 2012.

I dag er Messi, med sine 356 officielle mål, den spiller der har scoret flest mål i Barcelona-trøjen, mens han også nærmer sig scoringsrekorden på det argentinske landshold.

.:FORSIDE:.