fbpx

Xavi: 'Vi skal slutte sæsonen med en god følelse'

FCBARCELONA.DK - 27.05.23

// Xavi // Mallorca

Xavi har holdt pressemøde forud for hjemmekampen i morgen aften mod Mallorca og her understregede han, at holdet ønsker at afslutte sæonen på en god måde, efter at de har tabt de to seneste kampe.

'Det har ikke været let for at finde ekstra motivation, efter at vi vandt mesterskabet, men i morgen skal vi tage en flot afsked med Camp Nou, mange års historie, passion og store kampe. Dertil kommer afskeden med Busquets og Alba. Det er motivation nok til at spille en flot kamp og vise os fra den bedste side og vinde. Folk skal komme til stadion for at have det sjovt. Jeg håber vi kan vise vores bedste version' indledte han.

Her er hvad Xavi også sagde:

Svært at se Busquets og Alba stoppe?
'Det sværeste har været at håndtere vores venskab, for jeg har taget beslutninger, hvor de ikke har spillet. I sidste ende er jeg træneren der skal tage beslutninger og det har nogle gange gjort ondt. Det samme skete med Piqué og Alves, men trænerens opgave går før alt andet og man skal være professionel'.

Sidste hjemmekamp på det gamle Camp Nou:
'Jeg tænker det bliver en følelsesladet afsked, for vi tager afsked med et stadion som vi har brugt i mange år. Jeg føler Camp Nou er mit hjem, men det er kun godt, at vi får en bane hvor tilhængerne kan føle sig bedre til rette. Det er godt for os alle'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Hvad er sæsonens sidste målsætninger:
'Kollektivt er det at slutte sæsonen med en god følelse og vinde. Vi vil gerne nyde det på banen. Derudover håber vi at Robert (Lewandowski, red.) bliver ligatopscorer og Ter Stegen vinder Zamora for at lukke færrest mål ind. Vi vil gerne slutte sæsonen godt af'.

Bliver savnet af Busquets og Alba stort?
'Vi kommer selvfølgelig til at savne dem, men det er ikke noget der bekymrer mig. Andre vil træde til og vise lederskab og blive anfører. Der er en god stemning i truppen og det bliver ikke et problem'.

Hvordan bliver det at spille på Estadi Olimpic næste sæson?
'Min fornemmelse er, at det ikke bliver nemt. Camp Nou er vores hjem, hvor vi føler os til rette. Nu skal vi skifte til en ny bane og her får vi brug for vores tilhængere. Det bliver et svært år uden vores hjem'.

Bør Pedri melde afbud til Nations League?
'Vi er i direkte kommunikation med forbundet og jeg har det godt med landstræneren. Pedri har brug for at slappe af, for han er meget udmattet, fordi han har anstrengt sig meget. Han har haft meget få pauser siden han blev professionel'.

Ingen naturlig afløser for Busquets:
'Det en opgave der skal løses, hvis vi vil være med i næste sæson. Det bliver afgørende. Busquets har ikke en naturlig afløser og vi skal finde en topspiller på markedet. Vi skal finde en afgørende spiller, der er fysisk stærk, teknisk god og taktisk intelligent'.

Kommer der en afløser for Jordi Alba?
'Vi har Balde og Marcos Alonso, der begge er naturlige på positionen, så det er ikke nødvendigt med en forstærkning her.

Hvordan vil Xavi betegne sin første hele sæson som Barca-træner?
'Jeg vil sige den er godkendt. Vi har haft excellente perioder, men også perioder hvor vi ikke har spillet godt nok. Det har været godkendt, men vi søger det excellente'.

Hvem besluttede at Alba skulle stoppe?
'Det var ham der besluttede at forlade os. Han kom til mig og sagde at tiden var inde. Vi havde en god og lang snak. Han har hjulpet os på alle måder, både på og udenfor banen'.

Bliver Ansu Fati solgt til sommer?
'Jeg har ikke talt med ham og det er for tidligt at sige noget, for vi kender ikke klubbens økonomiske situation'..:FORSIDE:.