Xavi: 'Sammenlign Arthur med mig som 22-årig'

FCBARCELONA.DK - 22.05.19

© Getty Images

Lige siden Arthur kom til Barca for et år siden, er han blevet sammenlignet med Barca-legenden Xavi. Det synes catalaneren dog ikke er rimeligt overfor brasilianeren på grund af hans kun 22 år.

Xavi er en legende i Barca og hans spil på midtbanen var i særklasse gennem en lang årrække. Sidste sommer købte Barca Arthur Melo til at udfylde tomrummet på midtbanen og i den første sæson har man set, at brasilianeren besidder mange af de samme kvaliteter.

Den lange sæson har dog sat sine spor hos Arthur, der ikke helt har ramt niveauet de seneste par måneder. Det har skabt tvivl hos nogle, om han har hvad der skal der skal til for at spille for Barca. Den tvivl mener Xavi er urimelig.

'Du skal sammenligne Arthur på 22 år med Xavi på 22 år. Man kan ikke sammenligne en 22-årig Arthur med en 30-årig Xavi. Det er ikke rimeligt' kommer det fra catalaneren i en snak med avisen Sport.

'Han har spillet en flot sæson. Han er en spiller der sjældent mister bolden, han ser de bedste løsninger og er meget intelligent. Han har potentialet til få 10 år hos Barca på et vildt højt niveau' fortsætter han.

'Han skal stadig løfte sig, angribe mere, lægge en målgivende pasning og skyde på mål, men sådan var det også med mig, da jeg var på hans alder. Jeg ser mig selv spejlet i den måde han spiller på, uden at han har været gennem Barcas skole' siger Xavi videre.

'Med ham og De Jong på 21 år, har Barca sikret sig to rigtig gode spillere og de burde også købe De Ligt' afslutter Xavi med et smil.

.:FORSIDE:.