fbpx
Annonce

Xavi: 'Økonomien styrer hvad vi kan foretage os'

FCBARCELONA.DK - 14.05.22

// Xavi // Getafe

Xavi har holdt pressemøde forud for kampen mod Getafe i morgen aften. Her blev der spurgt til mulige forstærkninger og samtidig lukkede Xavi ikke helt døren for et salg af Frenkie de Jong. Læs her hvad Xavi udtalte.

'Det er en meget kompliceret kamp for os, for det er en bane hvor vi har det svært. De spiller godt med et forsvar på fem mand. Vi mangler kun ét point, men vi går på banen for at vinde og få de tre point. Det er vores vigtigste mål' indledte Xavi om søndagens udekamp i Madrid.

Her er hvad han ellers sagde:

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Rygterne om et salg af Frenkie de Jong:
'Han er meget vigtig for mig, for han er startet inde i næsten alle kampe, undtagen når vi har roteret på grund af træthed. Han er afgørende for mig, men det hele vil afhænge af vores økonomiske situation. Vi må se hvad der sker'.

Er Lewandowski ikke for gammel med sine 34 år?
'Jeg vil ikke tale om Lewandowski, men jeg har hentet Alves på 38. Spillerne passer godt på sig selv nu om dage. Bare tag Ibrahimovic, Modric og Alves, eller Ronaldo og Messi. De leverer i en høj alder. Det vigtige er ikke alderen, men præstationerne'.

Kan Araujo spille mod Getafe?
'Han ønsker selv at spille og det berør mig, at han viser sådan et engagement. Jeg vil understrege, at han på intet tidspunkt var bevidstløs mod Celta. Det vil afhænge af hvordan han har det, men han trænede fint i dag og har det godt. Han vil spille'

Vil Xavi hente Morata?
'Det fører intet med sig at tale om spillere der ikke er vores. Vi kan tale om dem vi har, men ikke om andre'.

Hvad forventer Xavi af sine spillere mod Getafe?
'Jeg kræver en sidste anstrengelse og at vi skal spille bedre. Vi skal genfinde tankerne omkring vores spil og igen spille flot fodbold. Med godt spil kommer der resultater'.

Spiller Balde i stedet for Alba?
'Vi sætter stor pris på ham og han kommer til at hjælpe os i morgen. Vi tror på hans udvikling og evner. Han kan blive vigtig, for Jordi har spillet næsten alt siden jeg kom hertil'.

Har man fortalt nogle af spillerne, at de skal væk?
'Vi har ikke fortalt noget til spillerne, for sæsonen er ikke slut endnu, så vi har ikke talt med nogen, for vi har brug for alle. Når vi har nået vi vores mål om andenpladsen, går planlægningen igang'.

Hvilke positioner skal forstærkes:
'Vi skal have afløsere på alle positioner og det har vi ikke i dag. Det har tvunget os til at eksperimentere'.

Er der urørlige spillere i truppen?
'Selvfølgelig er der det. Jeg har det hele udtænkt, men derfra må vi se, hvad vi er i stand til at gøre. Det er klart, at vi er afhængige af den økonomiske situation. Om få dage ved vi hvad vi kan og hvad vi ikke kan gøre. Det er økoniomien der styrer hvad vi kan foretage os'.

En vurdering af sæsonen:
'Vi havde to måneder hvor det så ud til, at vi kunne kæmpe med om titler, men det lykkedes ikke. Vi skal være selvkritiske, for det her er Barca og her duer det kun at vinde. Det stiller store krav til spillerne og til træneren' afsluttede Xavi.

.:FORSIDE:.