fbpx

Xavi må vælge mellem Lewandowski og Koundé

Simon Arun Vrábel - 22.06.22

// Koundé // Robert Lewandowski

Både Sevilla og Bayern forlanger store summer for henholdsvis Lewandowski og Koundé, og Barca kan derfor muligvis blive tvunget til at skulle vælge kun én af dem på trods af Xavis store ønske om at hente begge spillere.

I de seneste dage er det kommet frem, at Xavis to største prioriteter denne sommer er at hente Bayern Münchens Lewandowski og Sevillas Jules Koundé, men begge spillere er store stjerner i deres respektive klubber. Prisen som catalanerne vil skulle betale er derfor meget høj og derfor kan Xavi blive tvunget til at skulle vælge.

I Bayern München har Lewandowski været klubbens absolutte målmaskine og selvom sydtyskerne har sat øjnene på Liverpools Sadio Mané, så er det ikke velanset at brokke sig i offentligheden, som Lewandowski har gjort. Faktisk er det stik imod tysk kultur og derfor gør den sportslige ledelse i Tyskland ikke tingene nemme for Lewandowski og Barca. Selvom flere medier havde spekuleret i, at catalanerne måske kunne hente Lewandowski for 30 millioner euro plus variabler, så tyder det meste på, at man der skal stå 50 millioner på checkhæftet førend tyskerne vil sætte sig ved forhandlingsbordet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Sydpå melder avisen Marca, at Sevilla har sat et prisskilt på Jules Kounde på 60 millioner euro, da den franske forsvarsspiller vil efterlade et stort tomrum i midterforsvaret hos andalusierne. Samtidig ønsker man ikke at slippe en topspiller til en direkte konkurrent uden at det skal koste. Koundé har ikke selv meldt noget ud om sit ønske om at skifte til Barca, men selv hvis han, ligesom Lewandowski, prøver at lægge pres på sin klub, er situationen i Tyskland et godt eksempel på, at man ikke altid kan få sin vilje ved at brokke sig.

Reelt set betyder det, at Barca vil skulle betale et pænt stykke over 100 millioner euro for de to spillere og plus variabler bliver det beløb kun højere. Selvom man får solgt løntunge spillere som Umtiti og Lenglet og selvom klubbens medlemmer netop har godkendt nye økonomiske sponsorater og salg, så skal de mange penge, som bliver frigivet og skabt, bruges til at nedbringe klubbens enorme gæld. Det betyder, at man kan risikerer at skulle bede Xavi om at vælge kun én af de to stjernespillere og det bliver ikke noget nemt valg.

I det centrale forsvar har catalanerne dog forsat Piqué og hvis han kan holde sig skadesfri og rette fokus 100% på spillet på banen frem for sine kommercielle aktiviteter, så har man en verdensklassespiller. Derfor kunne det tænkes, at Xavi – hvis han bliver tvunget til at skulle vælge – vil lade valget falde på Lewandowski, som i øvrigt skulle have forhandlet sine personlige vilkår på plads med catalanerne.

.:FORSIDE:.