Xavi: 'Jeg er på markedet og klar til at træne Barca'

FCBARCELONA.DK - 11.06.21


Trods en nylig forlængelse på to år med Qatar-klubben Al Sadd, var Xavi i går ude med nogle overraskende klare meldinger om sin situation og tankerne om at træne Barca. Han melder sig klar til opgaven.

Xavi har tilsyneladende følt behov for at afklare sin situation i relation til spekulationerne om, at han en dag skal træne Barca. Catalaneren var i hvert fald ganske klar i spyttet, da han kommenterede sin situation i dag.

'Jeg ved ikke hvornår tidspunktet kommer. Jeg er på markedet, men har ikke travlt. Det er en drøm og et håb. Jeg vil stå klar når Barca eller en anden klub henvender sig. Jeg er klar, men har ikke travlt. Jeg håber det sker en dag' kom det fra ham ifølge avisen Marca.

Her hvad Xavi ellers sagde:

Tvivlen om Xavi er klar til en stor klub som Barca:
'Jeg føler mig klar, men jeg kan godt forstå dem som siger, at jeg ikke er det. Men det er jeg. Det føler jeg selv. Jeg kender klubben og omgivelserne, men Koeman er i sin ret til at fortsætte. Det sårer mig ikke, at man tvivler på mig. Det gjorde man også med Zidane eller Guardiola, da de startede, men jeg er i gang og det er ikke børn jeg træner. Jeg træner professionelle'.

Ikke Barca-træner denne sommer:
'Jeg er hele tiden på markedet. Jeg har været træner i to år og har et godt forhold til Laporta. Det er ham der beslutter og jeg har ikke kunne tale med ham. Han har besluttet at fortsætte med Koeman og jeg ønsker ham alt det bedste. Jeg forestiller mig, at han har taget beslutningen til klubbens bedste. Jeg følger altid Barca tæt, for jeg er en stor fan, men jeg har ikke været i kontakt med nogle fra ledelsen i 3-4 måneder'.

Tilbud fra Barca i sidste sæson:
'Jeg havde ikke forestilllet mig, at Barca ville komme i januar eller i sommeren. Det var nyt og uventet. Dengang sagde jeg, at tiden ikke var rigtig, men nu er jeg åben. Jeg er dog klar over, at jeg har en kontrakt som jeg er glad for, men jeg er åben for alt'.

Muligheden for at starte med Barca B:
'Jeg kigger på det der måtte komme, men min tanke er ikke Barca B. Jeg skal ikke træne ungdomshold, men på højeste niveau'.

Et trænerjob i Premier League:
'Hvorfor ikke? Alle taler godt om det. Desuden er der større respekt for de professionelle'

Leo Messis fremtid:
'Jeg tror han fortsætter, men det er alene hans beslutning. Han har fortjent retten til selv at bestemme, for han er den bedste spiller i Barcas historie. Som fan håber jeg han fortsætter'.

.:FORSIDE:.