fbpx
Annonce

Xavi har fokus på tre områder, der skal forbedres

Peter Vyff - 29.06.22

// Xavi

Barca klarede sig igennem sidste sæson trods store problemer i begge ender af banen. Det lykkedes dog for Xavi at forbedre holdet undervejs og trænerstaben har nu angiveligt fokus på tre hovedområder der skal styrkes.

Det er efterhånden blevet ganske uvant for Barca at afslutte en sæson uden nogle trofæer, men det skete i den forgange sæsonen. I forrige sæson hjemtog CatalanerneCopa del Rey trofæet, og for at finde det sidste nationale mesterskab skal vi helt tilbage til sæsonen 2018-19.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det skal der dog ændres på nu, og ledelsen har derfor sat sig for at forstærke holdet markant, således at Barca igen kan spille med om samtlige trofæer. Størstedelen af ansvaret ligger dog hos Xavi, der sammen med resten af trænerstaben, forbereder sig til den kommende sæson.

Cheftræneren har brugt lang tid på at bearbejde sidste sæsons problemer og ifølge Catalunya Radio har Xavi fundet frem til tre fokusområder, der skal forbedres hvis holdet igen skal være konkurrencedygtigt.

Manglen på kreative spillere imod defensive hold:
Barca havde i sidste sæson store problemer med at få åbnet op for hold, der stod defensivt og kompakt på banens sidste tredjedel. Catalanerne havde som vanligt størstedelen af boldbesiddelsen, uden dog at skabe de helt store chancer i løbet af kampen.

Det løste Ousmane Dembélé til en vis grad i slutningen af sæsonen, hvor han kom ind og tog duellen op med modstanderholdets forsvarsspillere. Den udfordrende franskmand er dog sandsynligvis ikke at finde på Camp Nou efter sommerferien og det efterlader Xavi med noget af en hovedpine.

Catalanerne er derfor på jagt efter en kreativ spiller og ledelsen har derfor i lang tid forsøgt at hente Raphinha hos Leeds, der direkte kan erstatte Dembélé på højrefløjen.

Manglen på karaktér og viljen til at vinde:
Cheftræneren Xavi oplevede flere gange i sidste sæson, at hans hold ikke formåede at komme tilbage i kampene efter at have været bagud. Ligeledes, så kunne han også ofte se hans mandskab spille sløset i kampens afsluttende fase, hvilket betød at man smed sene føringer, der skulle have ført med en sejr.

Barca stod ofte uden nogle naturlige ledere, hvilket også er helt forståeligt efter Lionel Messis afsked med Camp Nou. Det var tydeligt at han i flere år havde været den offensive nøgle til modstandernes forsvar, samt en leder på holdet, der udstrålede ro i de hårdtpressede situationer.

Catalanerne stod derfor i slående kontrast til Real Madrid, der både vist hjerte og karaktér, da de formåede at kæmpe sig tilbage i samtlige afsluttende spillerunder i Champions League.

Manglen på spillere med fysisk styrke:
Barca har altid haft fokus på spillere med stor teknik og fine finesser, hvilket også ofte har betydet at holdet ikke har været fysisk dominerede overfor en modstander. Catalanerne kom derfor også til kort imod Bayern München og Liverpool, som har ydmyget Barca i de seneste år.

Derfor skal der arbejdes på den fysiske styrke på førsteholdet, hvor især Frenkie de Jong og Nico Gonzalez har været fremtrædende på midtbanen. Duoen fylder dog ikke helt nok i forhold til andre holds fysiske formåen, men det kan den sandsynlige tilgang af Franck Kessié måske ændre på.

Ivorianeren har været altdominerende med sin fysik i Serie A, og forhåbentlig kan han bidrage med det samme i La Liga.

Det bliver spændende at se om Xavi lykkes med sine planer og ikke mindst, om klubben får hentet de spillere der skal løse opgaven.

.:FORSIDE:.