Xavi debuterede som træner med uafgjort

FCBARCELONA.DK - 22.07.19

© Getty Images

Xavi Hernández har haft sine første 90 minutter på sidelinjen som træner, da hans hold, Al-Sadd fra Qatar, i går spillede 1-1 mod catalanske Palamós. Her fik man de første indtryk af den måde han ønsker hans hold spiller på.

Blot det at det var Xavi der stod på sidelinjen havde trukket mange tilskuere til Palamós' hjemmebane til trods for, at det kun drejede sig om en træningskamp mod et relativt ukendt hold fra Qatar.

Det var ventet med spænding hvordan Xavi ville klare opgaven og hvordan hans hold ville spille. Selvom Al-Sadd er lysår fra Barcas niveau, spillede de ud fra en 4-3-3 opstilling med fokus på boldbesiddelse og offensivt spil.

Xavi var meget aktiv ude på sidelinjen, hvor han næsten konstant kom med instrukser til holdet på engesk. Når der var spilstop trak han ofte en spiller til side for at give individuelle designer.

Al-Sadd sad på det meste af spillet, men kampen var jævnbyrdig. Først et kvarter før tid kom opgørets første scoring, da Palamós bragte sig foran på et straffespark. Blot fem minutter senere kunne Xavi glæde sig over en udligning.

Hans første opgave som træner endte således uafgjort og det virkede Xavi tilfreds med. Han fik testet mange af sine spillere og afprøvet den måde han ønsker holdet spiller på - en stil der ligger meget tæt på den han er vokset op med hjemme i Barcelona.

.:FORSIDE:.