fbpx

Virkeligheden ramte præsident Joan Laporta hårdt

FCBARCELONA.DK - 05.09.21

// Joan Laporta


Det har været en både hektisk og kaotisk sommer på alle måder i FC Barcelona, hvor problemerne har stået i kø. Der er ingen tvivl om, at præsident Laporta har måtte indse, at hans planer og løfter ikke kunne gennemføres.

Joan Laporta førte en sober valgkamp til præsidentvalget tidligere på året, hvor han undlod at slynge om sig med løfter om nye dyre spillere. Alle kendte til klubbens alvorlige økonomiske situation, så det handlede mere om at rette op, end at skabe et nyt storhold.

Alligevel må virkeligheden siges at have ramt Laporta hårdt. Økonomien var i langt dårligere stand end forventet. Gælden lå på vilde 10 mia. kroner og lønbudgettet overskred markant den grænse som reglerne foreskriver.

Laporta lovede flere gange, at han ville gøre alt for at holde på Messi og han udtrykte sig ofte optimistisk omkring emnet. Alligevel måtte han til sidst indse, at det ikke gav mening at kæmpe videre. I starten af august kastede han håndklædet i ringen og måtte lade Messi rejse.

Samtidig måtte Laporta skuffe Koeman, der ved flere lejligheder ytrede ønske om flere forstærkninger. Barca-træneren mente ikke at holdet havde den nødvendige styrke, hvis man ville spille med om de store titler, som det altid kræves i Barcelona.

Sæsonens største signing er Memphis Depay, der kom gratis fra Lyon, samt Eric García, som man fik gratis fra Manchester City. Disse to spillere styrker holdet, mens det er mere tvivlsomt med de to aldrende angribere Agüero og Luuk de Jong.

Laporta har måtte indse, at Barca slet ikke kan konkurrere med andre store klubber om de største profiler. I stedet satser man mere på unge talenter som Pedri, Ansu Fati og Demir, samt B-holdets Nico og Gavi.

Trods en del panik på transfervinduets sidste dage, lykkedes det for Laporta at slanke den alt for store trup. Resultatet blev et pænt overskud på 575 mio. kr., samt en klar beskræring af lønudgifterne, især efter at Griezmann og Pjanic rejste.

Laporta har måtte indse, at han mere måtte fokusere på hvad der var muligt, end hvad han mente der var nødvendigt. Resultatet er et klart svækket hold, men med troen på de unge spillere, samt en økonomisk situation, der er blevet en smule forbedret.

Det skal der bygges videre på og håbet er, at holdet kan levere resultater trods de svære vilkår.

.:FORSIDE:.