Video: 11 år siden 2-6 sejren på Santiago Bernabeu

FCBARCELONA.DK - 02.05.20

© Getty Images

Den 2. maj 2009 har sit helt eget kapitel i Barcas tykke historiebog, for det var her at holdet hentede en af de mest ikoniske sejre over ærkerivalerne Real Madrid, der måtte se sig ydmyget med 2-6 foran egne tilhængere.

Det er i dag præcist 11 år siden at Barca skrev historie med 2-6 sejren på Santiago Bernabeu. Med Pep Guardiola på sidelinjen var holdet godt i gang med et år 2009, der skulle blive det bedste i klubbens historie, med den første 'triplete', altså alle tre titler på sæsonen, La Liga, Champions League og Copa del Rey. Senere på året vandt de også den spanske Supercup, den europæiske Supercup og VM for klubhold. Seks ud af seks mulige titler blev vundet samme kalenderår, noget som ingen anden klub havde præsteret tidligere.

På vejen gik det ud over Real Madrid, der ellers fulgte nogenlunde med i starten af opgøret den 2. maj. De hvide kom foran 1-0 og fik også senere reduceret til 2-3, men Barca var klart bedre og det endte med de ydmygende cifre på 2-6. De seks Barca-mål blev sat ind af Messi og Henry med to hver, samt Puyol og Piqué.

Se her et sammendrag af den historiske kamp:644x70

.:FORSIDE:.