VAR spillede igen en hovedrolle

FCBARCELONA.DK - 09.07.20

// VAR - video assistent referee

VAR har været utroligt meget diskuteret på det seneste og i gårdagens lokalderby mod Espanyol kom det igen til at spille en hovedrolle. Denne gang fik ingen af holdene dog nogen fordel af det, for det medførte en udvisning til dem begge.

I Barcelona har man de seneste uger følt at Real Madrid har fået god hjælp af VAR-kendelser og at det er en af årsagerne til, at de hvide har kurs mod mesterskabet.

Derfor var Barca-spillerne på mærkerne, da kampens dommer i går mod Espanyol først gav Ansu Fati et gult kort for en stempling, for derefter at ændre det til en udvisning, efter at have konsulteret VAR. Kendelsen var hård og Barca-spillerne protesterede, for de følte sig endnu en gang bortdømt af en tvivlsom VAR-kendelse.

Der gik dog kun tre minutter, inden at Piqué blev udsat for en lignende grim tackling, hvor dommeren også nøjedes med et gult kort i første omgang. Barca-spillerne gjorde højlydt udtryk for, at hvis Fati skulle ud for en grov tackling, så skulle Pol Lozano det også.

Dommeren havde intet andet valg end at konsultere VAR og også denne gang medførte det et rødt kort i stedet for det gule. Havde dommeren fastholdt det gule kort, havde Barca for alvor kunne argumentere for, at dommeren gjorde alt for at give Real Madrid en fordel.

De to VAR-kendelser blev afgørende, for blot et par minutter efter udnyttede Barca den plads som udvisningerne gav, til at score kampens eneste mål i 1-0 sejren.