VAR skaber polemik efter ny hjælp til Real Madrid

FCBARCELONA.DK - 05.07.20

© Getty Images

Real Madrids 0-1 sejr over Bibao skete efter en VAR-kendelse der faldt ud til madrilenernes fordel og i Bilbao er man rasende. Det er langt fra første gang, at de hvide favoriseres og det skaber polemik.

Det var med nød og næppe, at Real Madrid sikrede sig en 0-1 sejr ude over Bilbao og skete på en meget tvivlsom situation efter en VAR-kendelse. Sejren bragte Madrid syv point foran Barca, inden catalanernes kamp i aften mod Villarreal.

Episoden kom et kvarter før tid, hvor VAR-dommeren pludselig stoppede spillet og bad kampens dommer se på en situation i Bilbaos felt. Det var Dani García, der havde trådt Marcelo over foden i en situation, hvor der ellers ikke var fare på færde. Resultatet blev et straffespark, som Sergio Ramos omsatte til en 0-1 føring.

I Bilbao troede man ikke sine egen øjne. Spillerne var rasende over dommerens afgørelse, der ikke kan betegnes som andet end kontroversiel. Kampen var på det tidspunkt helt åben og kunne falde ud til begge sider.

Baskernes vrede blev ikke mindre af, at dommeren ikke dømte i en lignende situation lidt senere i Madrids felt. Her trådte Sergio Ramos Raul García over foden, men her mente dommeren ikke, at det var forsætteligt, lige som at VAR ikke skred ind.

Bilbao-kaptajn Muniain kom med en skarp kommentar efter kampen. 'Vi ser her hvilket hold, det altid falder ud til fordel for' sagde han. Det er da heller ikke første gang efter coronapausen, at Real Madrid drager fordel af en tvivlsom VAR-kendelse.

Også Madrid-avisen AS, som har den tidligere dommer Eduardo Iturralde til at vurdere kendelser i kampene, slår fast, at der var klar straffe til Bilbao. 'Ifølge reglerne betyder det ikke noget, om det er forsætteligt eller ej. Det er et klart straffespark'.

Episoden kommer et par uger efter, at Gerard Piqué kom med en kommentar om, at det nærmest bliver umuligt for Barca at vinde ligaen, men de ting der sker i øjeblikket. Efterfølgende kom en tidligere ligadommer med en udtalelse om, at 90% af dommerne har mere sympati for Real Madrid end for Barcelona.

Real Madrid har vundet samtlige sine kampe efter cornapausen.

.:FORSIDE:.