Var problemet slet ikke Ernesto Valverde?

FCBARCELONA.DK - 26.01.20

© Getty Images

Lørdag eftermiddag led Barca et klart og særdeles skuffende nederlag til Valencia på 2-0. Det var det første nederlag med Quique Setién som træner og et nederlag, som har sat ekstra pres og fokus på Barca-træneren.

Quique Setién fik en varm velkomst på Camp Nou, hvor han af mange blev betragtet som befrieren efter flere år med Ernesto Valverde som træner. Nogle år, hvor catalanerne vandt ligaen, men hvor to katastrofale kampe i Champions League mod henholdsvis Roma og Liverpool, samt en spillestil langt fra catalanerens filosofi, skabte stor modstand til Valverde.

Setíen kom til Barca som den store frelser og med en filosofi inspireret af Johan Cruyff, som nærmest ikke kunne komme tættere de spillemæssige værdier, som man ønsker i Barcelona. Her efter små to uger med Setién som træner, og kampe mod Granada, Ibiza og senest Valencia, er hovedpinen dog stadig at finde på Camp Nou.

For selvom at Barca under Quique Setién uden tvivl har sat fokus på boldbesiddelse og på at holde bolden i egne rækker, så er faktum, at der stadigvæk eksisterer nogle af de samme problemer som i de seneste år. Forsvaret har fortsat set særdeles sårbart ud, laver mange personlige fejl, har problemer med at cleare bolden i eget felt og gav mod Valencia adskillige store chancer væk. Derudover har det fortsat været mere end vanskeligt at spille sig igennem modstanderens defensiv og skabe afgørende chancer.

Nuvel, Quique Setién har kun haft to små uger til at sætte sit præg på holdet og til at indføre sine taktiske ændringer. Derfor kan den eneste konklussion på nuværende tidspunkt da også kun være, at spanieren skal have en fair chance og resten af sæsonen til at implementere sin filosofi. Derudover skal spillerne have tid til at finde sig til rette i det nye system.

De seneste kampe under Setién rejser dog alligevel spørgsmålet, om det i sidste ende slet ikke var Ernesto Valverde, som var det store problem, men om de tydelige og helt fundamentale problemer findes i truppen og hos selve spillerne. Kritikkere vil hævde, at Barca efterhånden har en hel del spillere, som er mætte, har vundet det hele, er oppe i årene og befinder sig i slutningen af deres karriere. Det er da også svært at benægte, at spillere som Busquets, Piqué, Alba, Rakitic og i perioder Messi har været ved siden af sig selv. Derfor er det måske utopi, at disse spillere igen vil kunne spille på så krævende en måde, som det er at spille med højt genpres, højt tempo og offensivt angrebsfodbold. Måske var det hvad Valverde havde gennemskuet, da han valgte at spille mere pragmatisk og mere taktisk for at få titlerne i hus.

Kun tiden vil vise, om Quique Setién får held med at få Barca på rette spor og om spillerne kan finde tilbage til de gamle dyder. Indtil videre bør man slå koldt vandt i blodet og først konkludere noget til forået eller i slutningen af sæsonen.

644x70

.:FORSIDE:.