Vanvittigt: Spansk politi forbød gule trøjer

FCBARCELONA.DK - 22.04.18

Det spanske styre tog ved lørdagens pokalfinale endnu et hovedløst skridt, der ligner en klar krænkelse af ytringsgsfriheden, da de forbød mange Barca-tilgængere at have gule t-shirts på. 

Den spanske regering gør fortsat alt i sin magt for at slå ned på Catalonien og de mange catalanere i deres politiske kamp for selvstændighed. Det kom der endnu et skandaløst eksempel på ved lørdagens pokalfinale, hvor centralmagten i Madrid havde besluttet, at det nu også skulle være forbudt at have gule trøjer på til pokalfinalen på Wanda Metropolitano.

Den gule farve bruges af catalanerne til en fredelig protest over, at de spanske domstole har fængslet en række catalanske politikere, der går ind for et selvstændigt Catalonien. F.eks. har den tidligere Barca-træner, Pep Guardiola, altid noget gult på, når hans hold Manchester City spiller.

Det spanske politi var blevet beordret til at slå ned på Barca-tilgængere, som have gule t-shirts på. De blev ved indgangene til stadion bedt om at tage gule trøjer af - også selvom disse sad under Barca-trøjen. Dermed ser det nu ud til, at det nu er forbudt at bære gule trøjer i Spanien. Også medbragte gule bannere med teksten 'Libertat' - frihed, blev inddraget.

Se en video her hvor Barca-tilgængerne tvinges til at smide gule trøjer, hvis de vil lukkes ind på stadion.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

.:FORSIDE:.