Valverde: 'Der venter os en hård kamp'

FCBARCELONA.DK - 22.04.19

© Getty Images

Ernesto Valverde har holdt pressemøde op til kampen i morgen aften mod Deportivo Alavés. Her advarede han om at tage en sejr for givet, for baskerne har stadig et håb om at kvalificere sig til europæisk fodbold.

'Det bliver en hård kamp, for de forsvarer sig godt og står med kæderne tæt sammen. Det har vi set de seneste år. De er inde i en god periode og har muligheder for at kvalificere sig til Europa. For dem er det en belønning af ligge så højt i tabellen' indledte han.

Her er hvad Valverde ellers blev spurgt om:

Håber han at få ligaen hurtigt afgjort?
'Hvis vi kan, så vil vi selvfølgelig gerne, men det vigtigste er at vi vinder i morgen. Dem der er udenfor tror det er nemt, men vi møder et hold der vil med i europæisk fodbold. Vi skal fokusere på i morgen og så må vi se'.

Muligheden at for vinde alle tre titler?
'Man vil gerne tro, at det hele kommer til at gå godt. Vi har mulighed for at vinde tre titler, men kan også slutte uden nogen'.

Mange tager et mesterskab for givet
'Det er rigtigt, at når ligaen er helt lige og man vinder, så er glæden større. Når man vinder med stor margen, har man forudset det. Sidste sæson vandt vi med stor afstand og det håber vi også at gøre i denne'.

Hvordan skal et mesterskab fejres?
'Det spørgsmål må vi vente med. Vi må først se om vi vinder over Alavés og derfra må vi se hvad der sker'.

Føler spillerne ekstra pres for at vinde det hele?
'Vores spillere er vant til pres. Holdet reagerer altid godt i de sværeste kampe. Vi er helt rolige, men ved også, at vi er nået til den afgørende fase. Det er med til at motivere og hjælper dig til at tage et skridt mere'.

Hvordan er holdets fysiske tilstand?
'Jeg synes det ser godt ud. Det er normalt, at man på dette tidspunkt kan mærke trætheden, men når man har spændende udfordringer foran sig, bliver benene altid friske'.

Årsagen til, at Arthur er faldet så hurtigt til?
'Han har nogle egenskaber der passer godt til vores stil, men de mange kampe er også ved at sætte sine spor, også med landskampe og lange rejser. Hans karriere har taget fart hos os og vi forventer meget af ham'.

Hvordan ser Valverde Dembélé efter skadespausen?
'Forleden spillede han en god kamp i ligaen. Man skal altid have nogle kampe efter en skade for at finde sig selv. Han bidrager med fart og et højt pres. Med ham har vi altid en udvej' afsluttede Barca-træneren.

.:FORSIDE:.