Valencia skifter træner op til mødet med Barca

FCBARCELONA.DK - 12.09.19

© Getty Images

Blot tre dage inden at Valencia løber ind på Camp Nou, har klubben valgt at fyre træner Marcelino. I stedet har de ansat en gammel kending af Barca, nemlig den tidligere spiller Albert Celades, der også har en fortid i Real Madrid.

Valencia har haft en turbulent sommer med krise på ledelsesgangen og rygter om utilfredshed med Marcelino. Sæsonstarten har, ligsom hos Barca, kun budt på fire point i de første tre runder.

I går kom meldingen så om en fyring af Marcelino, uden at der blev givet en begrundelse. Om aften blev det så officielt, at jobbet overtages af den 43-årige catalaner Albert Celades.

Celades har fået sin fodboldopdragelse i Barcas akademi La Masia og her nåede han hele vejen til førsteholdet, hvor det blev til 72 kampe over fire sæsoner. Herefter tog han en enkelt sæson i Celta Vigo, inden turen giver videre til Real Madrid, hvor han aldrig for alvor gjorde sig gældende.

Som træner har Celades trænet flere af de spanske ungdomslandshold og han har også været assistenttræner på A-landsholdet under Julen Lopetegui. Netop Lopetegui tog Celades med som assistent i Real Madrid, men en fyring satte en stopper for det eventyr efter blot fire måneder.

På klubplan er Albert Celades således et helt ubeskrevet blad som træner og ansættelsen fremstår som lidt af et sats. Nogle sammenligner det med Valencias ansættelse af den i trænersammenhænge uerfarne Gary Neville tilbage i 2015, der sluttede efter fire måneder som en nærmest pinlig affære.

Celades har kun to træningssamlinger med sine spillere til at kunne sætte sit præg på tingene, inden at han sender sit hold ind på sin gamle hjemmebane. Det ligner en svær trænerdebut for Celades.

.:FORSIDE:.