Valencia - FC Barcelona 0 - 2

FCBARCELONA.DK - 08.02.18

FC Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué (Mina 84’), Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta (Paulinho 65’), Gomes (Coutinho 46’), Messi, Luis Suárez

Bænk: Ter Stegen, Semedo, Vidal, Yerry Mina, Coutinho, Paulinho og Alcácer

Mål: 0-1 Coutinho (50’), 0-2 Rakitic (82’)

Det handlede om returopgøret i Copa del Reys semifinale, hvor Barca mødte op med en 1-0 sejr i ryggen fra første opgør en uge tidligere. Træner Ernesto Valverde bød på en enkelt overraskelse i startopstillingen med André Gomes, men ellers var formationen som de fleste havde ventet.

Barca sad massivt på spillet de første minutter, men det var alligevel Valencia der havde kampens første afslutning i det 5. minut, men Cillessen havde ingen problemer med skuddet fra Zaza. Få minutter efter var det Barcas tur til at forsøge sig, da Messi sendte et direkte frispark af sted, hvor keeperen måtte ud i fuld længde for at afværge. Barca havde klart bolden mest, men Valencia var farlige næsten hver gang de kom frem på banen. Det gjorde de efter et kvarter, hvor bolden blev sendt ind i feltet til Rodrigo, der fik hovedet på bolden. Den røg over Cillessen og tog undersiden af overliggeren. Her var heldet virkelig med Barca.

Barca fortsatte med at dominere spillet, hvor de nogle gange tog farten helt ud af bolden, for at få Valencia længere frem på banen. Messi gik ofte tilbage på banen for at deltage i spillet og argentineren virkede i det hele taget særdeles oplagt på Mestalla. Barca var tæt på at skabe et par farlige situationer, men det var Valencia der kom til kampens næste nærgående forsøg, da Rodrigo forsøgte sig, men her greb Cillessen godt ind. Kort efter var Messi på spil med et skud der gik en meters penge forbi målet.

Trods Barcas overtagelse i boldbesiddelse var kampen helt åben og et mål kunne gå til begge sider. Man skulle hen til halvlegens sidste minutter, før der igen skete noget. Suárez modtog bolden i feltet og fik afsluttet, men den sad lige i handskerne på Valencias keeper. Minuttet efter var det hjemmeholdet der kom til en afslutning, da Kondogbia sendte bolden i sidenettet fra en spids vinkel. Det blev sidst aktion efter en halvleg, hvor begge mandskaber havde haft muligheder til at komme foran.

Valverde valgte at sende Coutinho på banen fra 2. halvlegs start i stedet for Gomes. Det skulle hurtigt vise sig at være en god idé, for efter 50 minutter scorede brasilianeren sit første mål for Barca siden skiftet fra Liverpool. Luis Suárez trak energisk ind i feltet og fik sendt bolden modsat til Coutinho, der glidende fik kastet sig frem og fik den ekspederet i nettet. 0-1 og dermed skulle Valencia score tre gange for at komme i pokalfinalen. Få minutter senere kunne Suárez have lukket enhver tvivl om det samlede resultat, men han misbrugte med et skud forbi mål.

Barca havde kampen lige hvor de ville og foden blev lettet lidt fra speederen. De var dog fortsat farlige når de satte tempoet lidt op og det gav en dobbelt chance efter 63 minutter, hvor først Messi og dernæst Alba forsøgte sig. Begge gange blev bolden blokeret af en Valencia-hånd, men dommeren mente det var tilfældigt. Lige efter afløste Paulinho Iniesta. Valencias spillere virkede modløse, men de kom længere frem på banen, hvilket gav mere plads til Barcas angreb. Det gav en trible chance midt i halvlegen, hvor først Messi og dernæst Rakitic i to omgange manglede den sidste skarphed.

Et kvarter før tid var det så Valencia der var tæt på, da Gayá blev spillet komplet fri i det lille felt, men en fantastisk refleksredning fra Cillessen forhindrede en udligning. Her fik hollænderen stor ros af sine holdkammerater. Otte minutter før tid kom så kampens anden scoring, da Suárez energisk erobrede bolden og spillede Rakitic helt fri. Kroaten havde masser af tid og sendte sikkert bolden i nettet til 0-2. Minuttet efter blev Yerry Mina sendt på banen til sin debut i stedet Piqué, der tydeligvis ikke havde det godt med det højre knæ, der har givet ham problemer de seneste dage.

Alt tvivl om pokalfinalen var væk og Barca spillede roligt bolden rundt i kampens sidste minutter, hvor Valencia blot ventede på sidste fløjt. Det blev dermed ved de 0-2 og med det resultat er Barca sikkert videre til pokalfinalen med samlet 3-0.

.:FORSIDE:.