Værdien af Barcas unge talenter stiger massivt

FCBARCELONA.DK - 26.07.20

© Getty Images

I denne sæson har fodboldverden lært unge spillere som Ansu Fati, Riqui Puig og Ronald Araujo at kende. De har alle gjort det godt og det har fået deres markedsværdi til at stige markant. Specielt Fati er blevet dyr at hente.

Inden denne sæson var Fati, Puig og Araujo kun kendt af de meste inkarnerede Barca-fans, men nu ved alle hvem de er. De har hver på sin sin måde oplevet en sæson, hvor de alle har fået et gennembrud der lover godt for karrieren.

Indsatsen sætter også sine spor på deres markedsværdi. Tager man et kig på websitet Transfermarkt, der følger spillernes markedsværdier og samtidig kommer med et bud på, hvad de er værd lige nu.

Her ser man, at Ansu Fati sættes til hele 50 mio. euro trods sine kun 17 år. Riqui Puig vurderes at være steget til 25 mio. euro, efter for blot to måneder siden at være vurderet til 9 mio. euro. Barca hentede i 2018 Ronaldo Araujo for 1,7 mio euro og ham vurderer Transferrmarkt nu til 10 mio. euro. Disse tre talenter er altså 85 mio. euro værd til sammen.

Lidt pudsigt trækker Francisco Trincao den anden vej. Barca betaler 31 mio. euro for portugiseren, men han vurderes lige nu kun til 16 mio. euro, en vurdering der dog er fra april, så mon ikke Transfermarkt snart kommer med en korrektion baseret på Trincaos flotte sæson efter coronapausen.

Det er således tydeligt, at den svære sæson også har båret noget positivt med sig, nemlig at nogle af de unge talenter har grebet chancen, noget der også kan aflæses på deres markedsværdi.

.:FORSIDE:.