Undersøgelse: Messi er dobbelt så god som Ronaldo!

FCBARCELONA.DK - 11.06.20

© Getty Images

Diskussionen om hvem der er bedst af Messi og Ronaldo får nok aldrig en ende, men nu slår en videnskabelig undersøgelse fast, at der rent faktisk er klasseforskel mellem de to - for Messi er dobbelt så god.

Det er den hollandske virksomhed SciSports der sammen med universitetet i Leuven i Belgien, har lavet en omfattende videnskabelig undersøgelse af de to spillere, for definitivt at slå fast, hvem der er den bedste.

Man har analyseret samtlige aktioner de to spillere har været involveret i i kampene mellem 2013 og 2018, hvor de begge var på toppen af deres karriere og begge spillede i La Liga. Dermed er sammenligningsgrundlaget på plads.

Det var i denne periode at Ronaldo vandt fire Champions League med Madrid og i de samme fem år vandt han Ballon d'Or fire gange. Dermed burde udfaldet af undersøgelsen umiddelbart pege på Ronaldo som den bedste, men det er slet ikke tilfældet.

Man har målt på spillernes aktioner i kampene og deres indflydelse på resultaterne. Det er gjort ud fra nogle fælles parametre, så resultatet blivet objektivt og ikke præges af de ansvarliges personlige præferencer.

Alle point regnes sammen og beregnes til en samlet værdi, hvor Messi lander på 1,21 mod Ronaldos 0,61. Dermed konkluderer undersøgelsen, at Messi er dobbelt så afgørende end portugiseren.

Dykker man ned i undersøgelsen fremgår det, at Messi er mere på bolden, skaber flere chancer og har større indflydelse på resultatet end Cristiano Ronaldo.

Dermed bekræftes hvad millioner af Barca-fans har vidst i årevis, nemlig at Messi er lyår foran Ronaldo.

644x70

.:FORSIDE:.