fbpx

UEFA spærrer for salg af Todibo til United

FCBARCELONA.DK - 20.06.24

 


Barca stod til at inkassere 8 mio. euro fra en videresalgsklausul på Jean-Clair Todibo, som Manchester United ville købe i Nice, men den handel bliver tilsyneladende ikke til noget. UEFA vil ikke godkende skiftet grundet fælles ejerkreds.

Todibo blev aldrig nogen succes i Barca og i 2021 blev han solgt til Nice for 8,5 mio. euro plus 7 mio. euro i variabler. Det var en god deal, for Barca havde kun selv betalt 1 mio. euro til Toulouse to år forinden. Med salget sikrede Barca sig samtidig en videresalgsklausul på 20%.

Artiklen fortsætter under annoncen


Derfor skabte det glæde i klubben, da Nice og Manchester United blev enige om en handel til 40 mio. euro, for det ville sende 8 mio. euro direkte i den catalanske klubkasse. Nu ser det ud til, at handlen ryger i vasken. Det fortæller avisen Mundo Deportivo.

Årsagen er at UEFA i sidste ende ikke vil godkende skiftet, da to klubber med samme ejerkreds ikke må handle spillere mellem sig, når de samtidig er med i samme europæiske turnering. Både Nice og United skal spille med i Europa League. Det er INEOS-gruppen der ejer Nice, hvor ejeren Jim Ratcliffe, i 2023 købte sig ind i Manchester United med 27,7%.

Der er spekulationer om, at Ratcliffe er klar til at sælge sine aktier i Nice, og sker det, så kan Tobido tage til United, men ellers skal man i Barca håbe på, at en anden klub er klar til at betale mange penge for den centrale forsvarsspiller, så videresalgsklausulen træder i kraft.

todibo3F

// Todibo
.:FORSIDE:.