UEFA: 'Sæsonen skal være færdig 3. august'

Magnus Wind - 05.04.20

© Getty Images

UEFA's præsident Aleksandar Ceferin fortæller i et interview, at den nuværende sæson skal være afviklet inden den 3. august. Han åbner også op for en utraditionel afslutning af Champions League.

Den nuværende fodboldsæson har siden midten af marts været midlertidigt afbrudt på ubestemt tid grundet den alvorlige corona-situation. Siden da har der været mange forskellige meldinger i forhold til, hvornår de forskellige ligaer ville begynde igen. Nu fortæller UEFA's præsident Aleksandar Ceferin i et interview med det tyske ZDF, at sæsonen skal være afviklet og færdigspillet inden inden starten af august.

'Det skal være afviklet inden den 3. august. Vi kan ikke spille i september og oktober' siger han. I følge UEFA-bossen gælder det både Champions League og Europa League.

Ceferin er åben overfor, at de europæiske turneringer afsluttes på en utraditionel måde, for at finde de to vindere. 'Vi kan spille med det aktuelle system eller gøre det over en enkelt kamp, hvor en lodtrækning afgør hjemmebane, eller det kan ske på neutral bane. Vi overvejer også en final-four eller en finalerunde med otte hold' udtaler han.

'Det er en ekstrem situation, vi befinder os i, så vi er fleksible med datoer og kamptidspunker. Hvis krisen stilner af før, så starter vi før. Den eneste forkerte beslutning vi kan tage er, hvis vi spiller på en måde, der bringer spillernes, tilhængernes og dommerens sundhed i fare' afslutter han.

.:FORSIDE:.