Champions League afsluttes måske som en slutrunde

FCBARCELONA.DK - 04.06.20

© Getty Images

Det er endnu ikke afgjort hvornår eller hvordan denne sæsons Champions League afsluttes. Nu er der forlydender om, at UEFA overvejer en finalerunde med de otte bedste hold, hvor Lissabon nævnes som værtsby.

Hvis alt går efter planen, vil de europæiske ligaer der færdigspilles være afsluttet i juli måned. For La Liga er det planen at slutte den 19. juli, mens det for Premier League ser ud til at ske en uges tid senere.

Dermed kan Champions League først spilles færdig i august måned og det sætter UEFA under pres, for næste sæson skal ikke startes for sent op. Det kan tvinge fodboldorganisationen til at tænke ud af boksen.

Nu fortæller avisen Sport, at UEFA arbejder på en løsning, hvor man først spiller de fire sidste returkampe i 1/8-finalerne, så der er otte hold tilbage. Disse otte hold skal så afgøre det hele i en slutrunde i samme by, hvor kvartfinaler og semifinaler afgøres over én kamp.

Med denne løsning kan turneringen afsluttes relativt hurtigt og samtidig undgår man mange rejser, så smitterisikoen mindskes. Istanbul var udpeget til at huse finalen, men UEFA skulle angiveligt overveje Lissabon som vært for slutrunden.

De rygter blev i går kommenteret af Portugals præsident Marcelo Rebelo da Sousa. 'Det er min fornemmelse, at der snart kan komme gode nyheder omkring international fodbold i Portugal i august måned' kom det lidt kryptisk fra ham. Det tager mange som en bekræftelse af UEFA's overvejelser.

For Barcas vedkommende vil det betyde, at man først skal spille returkampen mod Napoli på Camp Nou og i tilfælde af en videre kvalifikation, kan man se frem til nogle spændende kampe i den portugisiske hovedstad.

.:FORSIDE:.