fbpx

Tyskland viser hvordan Flick skal bruge Gündogan

FCBARCELONA.DK - 20.06.24

// Ilkay Gundogan

Ilkay Gündogan har fået en fantastisk start ved EM, hvor han har været afgørende i sejrene over Skotland og Ungarn. Han har en mere fremrykket rolle end hos Barca og det er noget som Hansi Flick ventes at kopiere.

Hansi Flick har i den grad styret den tyske offensiv ved EM, hvor han ligger meget langt fremme på banen og ofte går med ind i feltet som en ekstra angriber. Den rolle har man sjældent set ham spille i Barcelona.

Gündogan har haft stor glæde af, at Toni Kroos har godt styr på den defensive midtbane hos tyskerne og netop her er forklaringen nok på, at Gündogan ikke har været ligeså iøjenfaldende hos Barca, som han er for Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barcas defensive midtbane haltede i flere måneder i savnet af Busquets og selvom Andreas Christesen gjorde det godt på positionen i sæsonens sidste måneder, har det ikke givet Gündogan den nødvendige støtte til at gå længere frem.

Barcas nye træner, Hansi Flick, følger EM-slurunden intenst og han har med stor garanti noteret ned, hvordan man får det maksimale ud af Gündogan. Det kræver at der kommer en defensiv midtbanespiller, der kan skabe den nødvendige ro bagude og samtidig være med til at støbe boldene fremad banen, akkurat som man så det hos Sergio Busquets.

Meget tyder derfor på, at Hansi Flick vil forsøge at kopiere den tyske landstræner Julian Nagelsmanns model og rykke Gündogan endnu længere frem end man så i sidste sæson under Xavi.

gundogan61F

.:FORSIDE:.