Truppen er fortsat i chok oven på CL-exit

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 11.05.19

© Getty Images

Det var ikke kun Messi og de mange Barca-fans' drøm, som blev knust på Anfield. Det smertefulde nederlag har sat sine spor i hele omklædningsrummet, der sidenhen har været præget af modløshed.

Da Barca for lidt over et år siden blev sendt ud af Champions League-kvartfinalerne efter en pinligt 3-0 afklapsning til Roma, var skuffelsen enorm. Spillerne var dog hurtigt ude at tage ansvar og brugte nederlaget som en øget motivation til i endnu højere grad at stå sammen om at vise klubbens sande ansigt.

Et år efter gentog fadæsen sig dog, denne gang i semifinalerne mod Liverpool, hvor man efter at have vundet den første kamp 3-0, smed det hele væk på Anfield og tabte 4-0.

Til trods for det lignende scenarie er reaktionen fra spillerne imidlertid en helt anden. Flere medier kan berette om, at ingen sagde en lyd i omklædningsrummet efter ydmygelsen. Messi kiggede knapt nok på sine holdkammerater, og flere spillere forlod Anfield inden pressen overhovedet nåede at møde op for at drøfte kampens udfald.

Truppen virker fortsat splittet, og det er bemærkelsesværdigt, at der siden skuffelsen ikke er blevet delt et eneste post på de sociale medier, hvor man forsøger at genfinde håbet. End ikke Piqué, der ellers plejer at gå forrest, når holdet løber ind i vanskelige situationer, har ytret sig efter nederlaget.

Holdet skal nu forsøge at få vendt den dræbende stemning og bruge de sidste kræfter på pokalfinalen mod Valencia. En sejr her vil måske virke som et lille plaster på såret. Det står dog klart, at holdet i den kommende sæson har brug for forstærkninger, der kan bidrage med en fornyet sult og tro på tingene. Her kan Frenkie de Jong meget vel blive en central figur - måske i følgeskab af De Ligt?

.:FORSIDE:.