Trænerskiftet har ikke haft den ønskede effekt

FCBARCELONA.DK - 08.02.20

© Getty Images

Barca skiftede træner midt januar efter skuffelsen mod Atlético Madrid i Supercuppen i håbet om, at ændre dynamikken på holdet. Resultatet indtil nu er blevet, at førstepladsen i ligaen er mistet og at holdet er ude af Copa del Rey.

Barca valgte at fyre Ernesto Valverde på grund af holdets spillemæssige problemer og tilhængernes utilfredshed med den pragmatiske spillestil. På det tidspunkt lå Barca nr. 1 i ligatabellen og var med i samtlige turneringer. Alligevel følte Barcas ledelse, at der var brug for en ny mand på trænerposten.

Det blev Quique Setién der fik opgaven og ved sin præsentation sagde han alt det som Barca-tilhængerne gerne ville høre. Holdet skal spille flot og underholdende og vinde kampene gennem boldbesiddelse. Her seks kampe senere må konklusionen være, at trænerskiftet ikke har haft den ønskede effekt, i hvert fald ikke når det gælder resultaterne.

Mens Valverdes hold spillede praktisk, men vandt langt de fleste kampe, spiller Setién mere seværdig fodbold, men resultaterne har været skuffende. Det har kostet førstepladsen i ligaen og deltagelsen i Copa del Rey.

Setién har ledet holdet i seks kampe, hvor fire er vundet og to er tabt. Mod Athletic Club Bilbao i Copa del Rey spillede holdet flot, men måtte alligevel inkassere et nederlag, primært fordi skarpheden og heldet manglede.

Det er endnu for tidligt at bedømme Setiéns indsats som Barca-træner, for han er stadig ved at sætte sit præg på tingene. Det kan dog konkluderes, at holdet har taget et skridt tilbage rent resultatmæssigt, hvilket ikke var hensigten med trænerskiftet.

Setién er udmærket klar over, at hans ideer med holdet snart skal give udbytte, for der venter svære kampe inden længe med 1/8 finalen i Champions League mod Napoli og El Clásico i Madrid, begge om blot cirka tre uger. Inden disse opgør er der brug at se en positiv effekt af trænerskiftet.

.:FORSIDE:.