Tidsplanen for præsidentvalget er lagt

FCBARCELONA.DK - 01.12.20

© FC Barcelona

I går aftes holdt Barcas midlertidige ledelse møde og her blev der lagt en tidsplan for det forestående præsidentvalg, der forventes afholdt den 24. januar. Man kommer til at kunne stemme 10 forskellige steder.

Det er fortsat planen, at præsidentvalget finder sted den 24. januar, men før man når dertil, er der en helt fast procedure som skal følges, så alt foregår som klubbens vedtægter siger.

Den midlertidige ledelse efter Josep Maria Bartomeu, med Carles Tusquets i spidsen, vil den 14. december på et møde vedtage at præsidentvalget afholdes den 24. jaunar og to dage senere, altså den 16. december, vil det formelt blive udskrevet.

En uge senere starter den periode, hvor præsidentkandidaterne skal samle de 2.257 underskrifter fra klubbens medlemmer, som der kræves for at stille op. Perioden starter den 23. december og løber frem til den 11. januar, så de håbefulde kandidater får travlt i juledagene.

De indsamlede underskrifter skal kontrolleres og godkendes og først derefter kender man navnene på de kandidater der kan stemmes på ved valget. Disse kandidater får en uge til den afsluttende valgkamp, fra den 15. til den 22. januar.

Flere end 100.000 medlemmer er stemmeberettiget og af frygt for coronasmitte, vil man helt usædvanligt kunne stemme 10 forskellige steder, hvor man normalt kun stemmer på Camp Nou.

Det vil stadig være muligt at stemme på Camp Nou, men der etableres også fire valgsteder andre steder i Catalonien, nemlig i Tarragona, Lleida, Girona og Tortosa, samt i Andorra. For de medlemmer der bor i Spanien kan man stemme i Madrid, Palma de Mallorca, Sevilla eller Valencia. Hvor i byerne det præcist bliver, skal aftales med sundhedsmyndighederne.

.:FORSIDE:.