Ter Stegen skriver historie i ligaen

FCBARCELONA.DK - 16.04.18

Da Barca hentede en 2-1 sejr over Valencia, var det samtidig holdets 39. ligakamp i træk uden nederlag. Alle kampene har været med Ter Stegen på mål og dermed tager han en historisk rekord.

Det var ikke kun Barca der skrev historie lørdag aften, med den 39. ligakamp i træk uden nederlag. Ter Stegen har i alt ubemærkethed sat sig på en historisk rekord, som den spiller med flest kampe i træk i ligaen uden at tabe i ligaens 89-årige historie.

Den tidligere rekord på 38 kampe tilhørte fire spillere fra Real Sociedad, tilbage fra 1979 og 1980, nemlig Arconada, Olaizola, Celayeta og López Ufarte. Disse fire spillere var med til at sætte rekorden for flest ligakampe i træk uden at tabe, en rekord Barca altså tog lørdag, med Ter Stegen i målet i samtlige kampe.

Rekorden bekræfter det høje niveau som Barcas tyske keeper har holdt i denne sæson, hvilket også var tilfældet mod Valencia lørdag aften. Her havde han flere afgørende redninger inden at Barca bragte sig foran med 2-0.

Den flotte sæson har også bragt Ter Stegen ind i kampen om det eftertragtede Zamora-trofæ, der uddeles til den målmand der lukker færrest mål ind i ligaen. Her kæmper han hårdt med Atlético de Madrids Jan Oblak, der har vundet trofæet de to seneste sæsoner.

.:FORSIDE:.