Ter Stegen sætter Courtois til vægs i denne sæson

FCBARCELONA.DK - 21.10.19

© Getty Images

Barcas Marc-André ter Stegen har gang i endnu en fantastisk sæson i Barca-trøjen og selvom det så ud til, at tyskeren ville få konkurrence fra Real Madrids Thibaut Courtois, så har Barca-keeperen været suværen.

I Madrid var man ellers særdeles forhåbningsfulde, da man i sommeren 2018 hentede Thibaut Courtois. Madrilenerne var overbeviste om, at man nu havde sikret sig en klassemålmand, som ville stjæle titlen som ligaens bedste. Sådan er det dog bestemt ikke gået.

Ter Stegen har nemlig bare kontinuerligt hævet sit niveau i det catalanske mål og tager man et kig på statistikken indtil videre i denne sæson, så er der da heller ikke nogen tvivl om, at Courtois bliver sat til vægs af sin rivaliserende målmandskollega.

Tæller man både Champions League og den spanske La Liga med, så har Courtois haft 23 afslutninger mod sit mål, mens Ter Stegen har haft 35. Af disse har Madrid-keeperen reddet 11, mens Ter Stegen har reddet 24. Det svarer til, at Courtois har reddet 48% af alle afslutninger, mens Ter Stegen har reddet hele 69%. Samtidig har Courtois holdt buret rent i to kampe, mens Ter Stegen har holdt nullet i fire kampe.

Det er da heller ikke nogen overraskelse, at Ter Stegen nu nævnes som blandt de absolut bedste målmænd i verden, og af mange som den klart bedste. Faktum er, at Courtois har lang vej endnu, hvis han skal nærme sig tyskerens niveau.

.:FORSIDE:.