Ter Stegen rundede 100 kampe i Barca-trøjen

Rune Stentoft Arlbjørn - 22.01.19

© Getty Images

Marc-André ter Stegen var tilbage i buret for Barca søndag aften og her nåede tyskeren en stor milepæl i karrieren, da han spillede sin kamp nummer 100 for catalanerne.

Barcas tyske målmand, Ter Stegen, spillede i går aftes sin kamp nummer 100 for Barca siden han kom til den catalanske storklub fra barndomsklubben Borussia Moenchengladbach i sommeren 2014.

Ter Stegen kom til Barca i en alder af kun 22 år, som en af Luis Enriques første indkøb som træner i Barca. Han blev hentet samme sommer som Cladio Bravo, efter at Victor Valdés stoppede i klubben.

Fra dag ét var Ter Stegens rolle klar i starten, da han de første to sæsoner stod lidt i skyggen af Bravo, fordi han kun spillede i Copa del Rey og Champions League, mens chileneren tog sig af kampene i La Liga. Der var dog ingen tvivl om, at Ter Stegen ville være fremtidens mand.

Efter to sæsoner som pokal- og Champions League-spiller tog Ter Stegen magtkampen op med Bravo og bad ledelsen i Barca om at blive førstemålmand. Den kamp vandt tyskeren og Bravo skiftede til Manchester City.

Siden sommeren 2016 har nu 26-årige Ter Stegen været indiskutabel førstemålmand i det catalanske bur, hvor han har udviklet sig til at være en af verdens absolut bedste målmænd, hvis ikke den bedste. Nu er det så blevet til 100 kampe for Barca her i starten af 2019.

Ter Stegen er den første tyske målmand til at spille 100 kampe i La Liga.

.:FORSIDE:.