Tebas: 'Næste sæson starter den 12. september'

FCBARCELONA.DK - 29.05.20

© Getty Images

Mens man venter på en officiel bekræftelse på en genstart af ligaen, var La Liga præsident Javier Tebas i dag ude med en melding om, at planen er at næste sæson starter op den 12. september og det skaber undren.

Går alt efter planen vil ligaen være færdigspillet med udgangen af juli og derefter følger de europæiske turneringer i august, hvor Barca som bekendt stadig er med i Champions League.

I dag kommenterede Javier Tebas situationen. 'Vi håber at starte op den 11. juni. Der er flere end 130 personer i La Liga der arbejde på at alt kan lade sig gøre, men på en ny måde med rejser, organisering og alt andet. Vi er klar og det afgørende er, at vi får afsluttet turneringen. Næste sæson starter den 12. september' kom det fra ham.

Den udmelding har straks skabt undren hos pressen og helt sikkert også på kontorene på Camp Nou. De hold der kommer langt i de europæiske turneringer, hvor finalerne spilles i slutningen af august, kan derved hverken se frem til en sommerpause eller en sæsonforberedelse.

Problemet omfatter udelukkende Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla og Getafe, der alle stadig er med i europæisk fodbold. De øvrige ligahold slutter altså sæsonen i juli og kan derved give sine spillere en pause, inden man starter op igen.

Derfor skaber det næppe glæde hos de fem klubber, hvis det bliver endelig besluttet, at man går direkte fra den ene sæson til den anden. Spørgsmålet er samtidig om det er praktisk muligt, for spillerne har krav på ferie, ikke mindst efter hvad der ligner en intensiv afslutning på den aktuelle sæson.

.:FORSIDE:.