Tebas: 'Ligaen går i gang den 29. maj eller 6. juni

FCBARCELONA.DK - 07.04.20

© Getty Images

La Liga præsident Javier Tebas lufter i dag sine tanker om, hvornår der igen bliver spillet fodbold i La Liga. Han forventer der går et par måneder endnu og at det i starten nok bliver uden tilskuere.

Det er i et interview med den italienske avis La Gazzetta dello Sport, at Tebas løfter sløret for de planer der arbejdes med lige nu, hvor corona-krisen hærger hele Europa, i særdeleshed Italien og Spanien.

'Vi har overvejelser om at spille igen, både i Spanien og andre europæiske lande, den 29. maj, alternativt den 6. juni eller måske den 28. juni. Hvis vi begynder den 29. maj, bliver Champions League skubbet til juli. Hvis vi starter den 6. juni, bliver alle turneringer spillet frem til den 31. juli og med start den 28. juni, bliver juli til ligaen og august til Champions League. Vi lægger med stor sandsynlighed ud uden tilskuere' udtaler han.

'Med disse datoer er der naturligvis plads til at begynde at træne igen, hvor vi respekterer de regler der er for genoptagelse af aktiviteter. Vi ønsker ikke at nå længere ud end til august måned, for det vil også komme til at påvirke kalenderen for den kommende sæson' fortsætter han.

Her er hvad Javier Tebas ellers kommenterede:

Risiko for helt at aflyse sæsonen?
'Det er noget der kun dukker op når jeg sover, som et mareridt. Når jeg er vågner, et det ikke noget jeg tænker på. Det skal vi kun gøre, hvis det bliver umuligt at spille. Ingen af de store ligaer bør gå ind i den debat nu'.

De økonomiske konsekvenser?
'Hvis vi ikke spiller sæsonen 2019/20 færdig, vil det betyde tusindevis af millioner af euro i tab. Hvis vi spiller færdigt uden tilskuere, bliver tabet på 350 mio. euro. Hvis vi kan spille med publikum, bliver tabet på 150 mio. euro'.

Spillere med kontraktudløb 30. juni?
'Det bliver nødvendigt at justere kontrakterne hos de spillere, hvor de udløber den 30. juni og det samme gælder lejeaftalerne. Det er ikke nemt, men heller ikke så kompliceret. Jeg tror spillerne er enige og at de forskellige ligaer finder en løsning der overholder reglerne'.

Ændre turneringsformater for at blive færdig?
'Det er noget man må forsøge at undgå. Vi har solgt kampene til flere end 100 tv-stationer i verden og det er sket ud fra det nuværende format, med et bestemt antal hold og kampe. At ændre på det ville betyde ophævelse af hundredevis af kontrakter. Efter min mening er det for risikabelt at ændre på formatet'.

Hvad med transfervinduet?
'Det er indlysende, at det aktuelle vindue fra den 1. juli til den 1. september ikke bliver nødvendigt og derfor skal det ændres. Meget mere kan jeg ikke sige. Vi må se hvilke anbefalinger FIFA kommer med og tilpasse markedet efter de ekstraordinære vilkår som corona-virussen medfører' afslutter Tebas.

.:FORSIDE:.