Suárez overgår Alves i antal assists til Messi

Kristian Vang Sørensen - 10.10.18

Før weekendens kamp mod Valencia stod Suárez noteret for 26 oplæg til Messi i liga-sammenhæng. Med assisten på Mestalla i søndags overgår Suárez nu Alves i antallet af oplæg til Messi i ligaen.

Luis Suárez står således noteret for 27 oplæg til Messi i La Liga, hvilket er én mere end Daniel Alves har på sin kappe. Alves er dog fortsat den spiller med flest oplæg til Messi samlet set. På tværs af alle turneringer har Alves 42 gange haft sidste fod på bolden inden et Messi-mål.

42 assists til en spiller er et ufatteligt højt tal i sig selv. Det bliver kun mere imponerende af, at Alves gjorde det fra sin position som højre back. De 42 oplæg understreger imidlertid også, at samspillet mellem Messi og Alves var ekstraordinært. Selv Iniesta og Xavi står ”kun” noteret for henholdsvis 37 og 31 oplæg. 

Suárez har med oplægget i weekenden i øvrigt efterladt Iniesta alene på tredjepladsen på listen over all-time assists til argentineren. Dette vidner om et utroligt giftigt samarbejde mellem netop Suárez og Messi.

Det er imidlertid ikke nogen nyhed, at Messi og Suárez har en fremragende indbyrdes forståelse på (og uden for) banen. Senest eksemplificeret i kampen mod Valencia, men ligeledes i kampen mod Tottenham i midtugen, hvor Suárez to gange sprang over bolden, så Messi kunne sparke den i kassen.

Statistikkerne underbygger påstanden om, at der er tale om et fantastisk samarbejde mellem den ærgerrige uruguayaner og den lille troldmand. Det er derfor formentligt også blot et spørgsmål om tid før Suárez vipper Alves af tronen, som den spiller, der har sørget for flest assists til Messi på tværs af alle turneringer.

Suárez er på nuværende tidspunkt noteret for i alt 38 oplæg til Messi. Det er derfor heller ikke urealistisk, at Suárez allerede i denne sæson overgår Alves. Dette vil blot kræve 5 assists mere. 

.:FORSIDE:.