Suárez har præsteret bedre uden Messi

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 16.11.18

Messi og Suárez er normalt kendt som en af verdens farligste angrebsduoer, der kan finde hinanden i blinde. I denne sæson tegner der sig dog et anderledes billede, når det kommer til Suárez' præstationer.

Siden Luis Suárez kom til Camp Nou i 2014, har Messi og Suárez opbygget et nært venskab, både på og udenfor banen. Det har gjort dem til en af verdens absolut farligste angrebsduoer, der hver sæson har været garant for et hav af mål og assist. I denne sæson er situationen dog en anden. Messi har været fænomenal hele vejen igennem, men det samme kan desværre ikke siges om Suárez, der har haft svært ved at finde formen i sæsonens indledende fase og i flere kampe har virket tung.

Først da Messi for halvanden måneds tid siden blev skadet, trådte urguayaneren i karakter. Her brillerede Suárez med 5 mål i 4 kampe og scorede blandt andet hattrick mod Real Madrid. Lige pludselig så man igen den verdensstjerne, man normalt forbinder med Suárez, som derudover også blevet kåret som månedens La Liga-spiller.

I søndagens kamp mod Real Betis var Messi så langt om længe tilbage på banen, og med Suárez i topform forventede mange derfor en sprudledende angrebsduo. Det fik man dog ikke at se. Messi imponerede med 2 mål og afgørende driblinger og afleveringer, som han har for vane, men Suárez var derimod en skygge af den angriber, man havde set i de forgangene uger.

Et mærkværdigt sammentraf der bliver underbygget af Suárez' scoringsstatistik. Når Messi er på banen scorer Suárez hvert 330. minut. Når Messi derimod ikke er på banen, scorer uruguayaneren hvert 80. minut - en overraskende stor forskel. Disse tal gælder selvfølgelig kun denne sæson.

Suárez hattrick mod Real Madrid har selvfølgelig en markant effekt på statistikken, og da Messi kun sad ude i en forholdsvis kort periode, må man ikke tillægge den alt for megen værdi. Det benægter dog ikke det faktum, at Suárez har været langt mere afgørende i Messis skadesfravær.

Forhåbentlig får de to verdenstjerner gang i det solide makkerskab igen, så man kan se dem i storform, samtidig.

.:FORSIDE:.