fbpx

Suárez forlader Barca som den trejde mest scorende

Rune Stentoft Arlbjørn - 25.09.20

© Getty Images
// Suárez

Sent onsdag aften kort før midnat blev det officielt, at Luis Suárez skifter til Atlético Madrid efter seks år i Barca. Den uruguayanske angriber kan se tilbage på en karriere i Barca, hvor han blev klubbens tredje mest scorende spiller.

Suárez blev hentet til Barca fra Liverpool i sommeren 2014. Han kom dog til klubben med en flere måneders lang karantæne for at have bidt Giorgio Chiellini ved VM samme sommer i Brasilien. Derfor var der skeptisme vedrørende købet af Suárez, men han viste sig at blive en kæmpe gevinst for klubben.

I Liverpool var Suárez brandvarm foran mål, men efter en lang karantæne var han lidt rusten i perioden efter debuten for Barca mod Real Madrid den 25. november 2014. Den første sæson i Barca endte alligevel med 25 mål i 43 kampe, hvor Barca vandt ligaen, Champions League og Copa del Rey.

Den anden sæson i Barca står tilbage som den klart bedste i blau-grana trøjen. Her scorede uruguayaneren intet mindre end 59 mål i 53 kampe i en sæson, hvor Barca igen vandt La Liga og Copa del Rey. I de fire efterfølgende sæsoner blev det til henholdsvis 37, 31, 25 og 21 scoringer.

Det betyder, at Suárez endte med indtage tredjepladsen i Barca over de mest scorende spillere i klubbens historie med 198 mål. Dermed kan Suárez se tilbage på en karriere i Barca med stolthed. Mon ikke hans tid i Barca overgik hans vildeste fantasier?

.:FORSIDE:.