fbpx
Annonce

Interview med Andreas Laudrup - Del 4

Rune Stentoft Arlbjørn - 23.01.21

© Getty Images
// Laudrup

Barca har ikke gang i den bedste sæson rent spillemæssigt, økonomien halter, der er snart præsidentvalg og Messis fremtid er usikker. Vi har derfor her på fcbarcelona.dk taget en snak med fodboldkommentator Andreas Laudrup om hvad der er op og ned i klubben.

Andreas Laudrup er kommentator og fodboldekspert i spansk fodbold på TV2 Sport X, som viser Barcas kampe i den spanske liga i dansk tv. Han har derfor et indgående kendskab til Barca. I den forbindelse har vi her på fcbarcelona.dk taget en snak med ham om mange af de ting der rører på sig i det catalanske.

I denne fjerde og sidste del af interviewet kommer vi ind på Griezmann, Dembélé, Pedri og Coutinho.

Læs hele fjerde del af det store interview herunder:

Hvad ser du som Griezmanns problemer i Barca? Hvorfor er det han ikke har slået igennem endnu? Passer han overhovedet ind i klubbens måde at spille på?

Der synes jeg du rammer hovedet på sømmet med om passer han ind i klubbens måde at spille på. Det synes jeg ikke. Jeg mener, at han er en rigtig dygtig spiller, som har mange kvaliteter, men hans kvaliteter passer bedre til et omstillingshold i min verden. I Atlético Madrid spillede han hængende angriber og der spillede de omstillingsbaseret fodbold. Frankrig er også mere et omstillingshold end det er boldbesiddelse-baseret. Griezmann har nogle problemer når han skal spille i små rum og kombinere. Det synes jeg har været meget tydeligt i mange kampe for Barca. Lige så snart rummene bliver meget små, så ser vi ikke hans kvaliteter. Det synes jeg har været den store udfordring for ham og Barca. I bund og grund passer de bare ikke sammen.

Tror du overhovedet, at Griezmann bliver en succes i Barca?

Hvis Griezmann skal blive en succes i Barca, så skal klubben ændre spillesstilen lidt. Det her med at have meget boldbesidelse, spille i trekanter og lave kombinationer passer ikke til ham. Hvis Griezmann skal have succes i Barca tror jeg, at der skal ske en stilændring. Spillet skal blive mere åbent. Der skal være mere bagrum at løbe ned i. Jeg tror også, at Griezmann har det bedst med at være den, som sætter spillet. Der har han jo en Messi han skal konkurrere med. Der mener jeg, at det er Messi som skal have bolden, fordi jeg ikke er den store fan af Griezmann i Barcelona. Han var fantastisk i Atlético og han er rigtig god på det franske landshold, men det har bare ikke virket for ham i Barca. Det tror jeg skyldes den måde, som Barca gerne vil spille fodbold på.

Men tror du, at Griezmann bliver en succes i Barca?

Nej, det tror jeg ikke.

Men Barca ændrer jo nok ikke spillestillen på grund af Griezmann?

Nej, det skal Barca jo heller ikke. Jeg håber da ikke, at Barca skifter spillestil på grund af Griezmann. Så jeg tror ikke han bliver en succes på Camp Nou. Hvis han skulle være blevet en succes, så skulle han have slået til før i klubben, så det bliver i hvert fald ikke nu. Jeg kan godt forestille mig, at han er en af de spillere man gerne vil sælge og prøve at få penge i kassen for.

Dembélé ser ud til at have haft en mere stabil sæson indtil videre. Hvordan ser du hans potentiale og fremtidsmuligheder i Barca?

For at svare på hans potentiale, så ser jeg det som kæmpestort. Jeg kan godt lide Dembélé. Det straffespark, som han sparker senest mod Real Sociedad, der sparker han med højre ben, men jeg har også set ham tage straffe med venstre ben. Han er tobenet. Han kan gå begge veje, når han dribler. Han er så eksplosiv, når han kommer op i fart. Han har stadig noget kvalitet i forhold til at kunne kombinere i små områder. Så for mig at se er han en vild spiller. Når det er sagt, så er hans kæmpestore udfordringer hans skader og også den måde han lever livet på uden for banen. I Spanien snakker man meget om, at han bor med sine venner, som godt kan lide at spise pizzaer og spille videospil til langt ud på natten. Det harmonerer jo ikke rigtigt med en professionel fodboldspiller. På det område skal han gøre en indsats og leve sundere og mere professionelt, for så er det klart, at han ikke vil få lige så mange skader. Desværre er han en spiller, som måske ofte har en skrøbelig krop, så derfor skal han passe endnu mere på sig selv. Jeg tror, at hvis han kan få styr på det i samarbejde med klubben, så tror jeg, at han bliver en kæmpe gevinst for Barca, fordi han har det her x-factor, som man ikke rigtig ser hos mange andre.

Hvis Dembélé bliver sine mange skader kvit tror du så, at han bliver en stor succes i klubben?

Det tror jeg helt sikkert. Jeg ved ikke hvordan i har haft det med ham, men jeg synes, at han i de sidste par kampe jeg har set med Barca har været god. I de kampe hvor han ikke har været god, der har han gjort sine medspillere bedre. I de sidste par kampe har man set noget af det han kan og giver Barca. Modstanderne er nødt til at gå to mand ud på ham, hvilket gør, at en anden Barca-spiller bliver fri. Det lægger man ikke altid lige mærke til. Han kan blive helt vild god for Barca, hvis han kan holde sig skadesfri. Jeg tror han kan få en meget stor rolle i klubben, hvis han holder sig fri for skader.

Hvorfor har Pedri vist sig at være så god en spiller for Barca i en alder af 17-18 år?

Ja, det er jo det store spørgsmål. Hvordan ved man lige det? Der tror jeg, at man må rose talentspejderne og de folk, der har kigget på Pedri. Allerede i Las Palmas, da han spillede der som 16-årig, der kunne man se, at han havde de her tekniske færdigheder, som er helt forrygende. Han havde et overblik, som var rigtig godt. I Las Palmas spillede han på kanten, men lige så snart kampen gik i gang, så søgte han ind mod midten og spillede inde centralt. Han ville hele tiden have bolden og det tror jeg er de kvaliteter han har ført videre til Barca. Pedri har bare vist sig at være et ekstraordinært talent, så det er derfor, at han spiller.

Hvordan ser fremtiden ud for Pedri i Barca?

Lidt forsigtigt sagt, så ser den lovende ud. Nu snakkede vi om legende-status med Braithwaite, og jeg tror, at Pedri kan gå hen og blive en legende i Barca. Jeg ved godt, at det er meget store ord at bruge om en 18-årig spiller, men han godt blive en Iniesta-agtig type.

Kan Pedri ligefrem blive blandt en af dem med flest kampe for klubben?

Det tror jeg. Det kan jeg godt forestille mig. Jeg er også stor fan af Pedri, så jeg håber da det er en spiller vi kommer til at se i rigtig mange år i spansk fodbold. Fremtiden ser god ud for ham. 

Hvorfor har Coutinho ikke fået sit gennembrud i Barca og hvad skal der til for at han slår til på Camp Nou?

Det er også en af de spillere, hvor jeg tænker, hvorfor han har han ikke slået til endnu? Han har alle muligheder for at slå til i Barca, så hvorfor har han ikke gjort det? Jeg ved ikke om der er noget mentalt i det, at det bare er ekstremt svært at komme til Barca. For mig har Coutinho været en skuffelse i hvert fald.

Handler det for Barca om bare at komme af med Coutinho til sommer eller kan han blive en gevinst for klubben?

Jeg tror desvære, at med Coutinho er man nødt til at acceptere, at det ikke er blevet et match. Nogle gange kan det på papiret se rigtig godt ud. Det gjorde det med ham og Barca. Jeg havde følelsen af, at det kunne blive rigtig spændende, men nogle gange er man af uforståelige årsager nødt til at acceptere, at det ikke gik.

.:FORSIDE:.