Store demonstrationer i vente til El Clásico

FCBARCELONA.DK - 12.12.19

Når den udsatte Clásico spilles på onsdag, vil der blive afholdt en stor demonstration af de catalanske selvstændighedstilhængere udenfor Camp Nou i timerne inden opgøret. Spørgsmålet er, om det kan udsætte kampen igen.

El Clásico mellem Barca og Madrid skulle have været spillet i slutningen af oktober, men den højspændte politiske situation i Catalonien medførte en udsættelse på grund af massedemonstrationer der lammede landet gennem flere dage .

El Clásico blev skubbet til den 18. december i håbet om, at situationen ville være mindre anspændt et par måneder senere, men det er den ikke. Der er stadig masser af demonstrationer i landet og ikke mindst i Barcelona. Her er man rasende over, at en række politikere og fredelige aktivister er sat i fængsel for deres politiske kamp for et selvstændigt Catalonien.

Kampen på onsdag har hele verdens opmærksomhed og det har fået organisationen Tsunami Democratic til at varsle en stor demonstration udenfor Camp Nou. Det er meldt ud at 18.000 allerede har tilmeldt sig og mange flere vil helt sikkert følge trop.

Demonstrationen har til formål at gøre verden opmærksom på den undertrykkelse man oplever hos catalanerne. De føler at de spanske myndigheder driver en heksejagt på alle der kæmper en demokratisk kamp for selvstændighed til Catalonien.

Det er det catalanske lokalpoliti der har ansvaret for sikkerheden ved El Clásico og de har forsikret om, at de er klar til opgaven. Alligevel er der diskussioner om kampen bør spilles, hvis det hele bliver præget af demonstrationen.

Barca har forlængst meldt sig klar til kampen. De er overbevist om, at de mange catalanske demonstranter vil opføre sig pænt. Derimod er der røster i den spanske hovedstad der helst ser kampen udskudt igen, så den ikke bliver brugt til at sætte fokus på den catalanske selvstændighedskamp.

644x70

.:FORSIDE:.