fbpx
Annonce

Startpladsen til De Jong var klart signal til Pjanic

Simon Arun Vrábel - 23.08.22

// Miralem Pjanic

Valget om hvem der skulle afløse den karantæneramte Busquets på den defensive midtbane i søndags, landede på Frenkie de Jong og det var et klart signal til Pjanic om at han står bagerst i køen i kampen om spilletid.

Forud for søndagens kamp imod Real Sociedad var der stor spænding om, hvem der skulle erstatte holdets kaptajn, Sergio Busquets, som sad ude med karantæne. Valget faldt på Frenkie de Jong og dermed er faktum at Miralem Pjanic står allerbagerst i køen når det gælder spilletid på netop dén position.

Artiklen fortsætter under annoncen


Forud for opgøret imod Real Sociedad var den catalanske presse nysgerrige på, hvem Xavi ville vælge til pladsen på den defensive midtbane. På det hollandske landshold har Frenkie de Jong ofte spillet netop dén position med stor succes men også Miralem Pjanic var kandidat til pladsen i gårsdagens kamp. På pressemødet op til kampen sagde Xavi følgende om Frenkie de Jong.

'Jeg ser ham mest i det fremadrettede spil. Han er en fantastisk spiller der kan fordele spillet, skabe chancer og komme til afslutninger. Jeg har altid kunne lide ham som spiller. Jeg ser ham mest som offensiv spiller, men han kan også spille den defensive position'.

Det var derfor en overraskelse for de fleste at Xavi startede med Frenkie de Jong på netop den defensive position og Miralem Pjanic kan derfor ikke være andet end skuffet over den beslutning. Det betyder nemlig at både Busquets og Frenkie de Jong står foran ham i kampen om spilletid på hans favoritposition og det kan få bosnieren til at genoverveje sin fremtid i klubben.

Frenkie de Jong kom skidt fra start på positionen og det var også en fejl fra hans side som gjorde, at Real Sociedad udlignede til 1-1 kort efter Lewandowskis føringsmål. Til hollænderens forsvar skal det dog siges at indledningen af kampen generelt var meget hektisk og De Jong fik bedre styr på spillet i anden halvleg. Det forventes dog ikke, at han starter næste kamp på samme position da Busquets forsat er det ubestridte førstevalg på den defensive midtbane hvor han har spillet siden 2008.

.:FORSIDE:.