Spillerne får brug for langsom opstart efter pausen

FCBARCELONA.DK - 01.04.20

Det varer nok et godt stykke tid endnu, før der igen kan spilles fodbold i La Liga og når det endelig sker, vil spillerne umuligt kunne gå hurtigt i gang med at spille kampe. De får brug for en skånsom opstart.

Alle venter utålmodigt på, at Corona-virussen slipper sit tag, så dagligdagen så småt kan vende tilbage. For spillerne i La Liga bliver det ikke nemt at komme i gang igen efter en så lang pause, der relatisk set kan overstige to måneder.

Spillerne holder den fysiske form ved lige derhjemme gennem diverse træningsøvelser givet af holdets fysiske trænere, men selvfølgelig er det ikke en optimal måde at træne på. Dertil kommer, at træning med bold er begrænset til baghaven, hvis man har sådan en.

Når der endelig åbnes op for fodbolden igen og Quique Setién kan samle sine spillere til træning, vil det være en flok rustne spillere han kommer til at arbejde med. Det kan sammenlignes med opstarten efter en sommerpause, hvor det ofte tager 3-4 uger at komme op i omdrejninger.

Så lang tid kan man ikke vente, men det er også oplagt, at det er risikabelt at gå for hurtigt i gang med kampene, for det forhøjer risikoen for skader, når intensiteten skrues op til det maksimale. Derfor handler det om, at gå skånsomt til værks i starten.

Dertil kommer samspillet, der naturligt vil være hæmmet af den lange pause. Det vil ikke kunne undgå at påvirke kvaliteten af spillet hos alle hold, hvilket kan give overraskende resultater, når man tager hul på de sidste 11 runder af ligaen.

Derfor handler det ikke kun om, hvornår samfundet langsomt åbnes op i Catalonien og Spanien, men også om hvornår det er både fysisk og sportsligt ansvarligt at begynde at afvikle de kampe der mangler, for at færdiggøre sæsonen.

.:FORSIDE:.