Spænding om Valverdes startopstilling til i aften

FCBARCELONA.DK - 25.05.19

© Getty Images

Der er usikkerhed om et par positioner i Barcas startformation til aftenens finale i Copa del Rey, specielt fordi såvel Arthur som Coutinho er rejst med til Sevilla, men uden at blive klarmeldt.

Ernesto Valverde står foran nogle svære valg, når holdet skal sættes til sæsonens sidste opgave, hvor Valencia venter i pokalfinalen. Barca-træneren har samtlige sine spillere med til Sevilla hvor finalen spilles, men ikke alle er klar til at spille.

Det er oplagt at Valverde indleder kampen i aften med Cillessen, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Messi og Malcom, akkurat som det skete mod Eibar i søndags, et opgør som Barca-træneren brugte som forberedelse til pokalfinalen.

Ni pladser er derfor ret sikre, men de to sidste positioner hænger lidt i luften.

Det er specielt Arthur og Coutinho der er tvivl om. De trænede begge med i fuldt omfang fredag aften, men uden at blive meldt klar af deres respektive skader. De fleste regner dog med, at klarmeldingen kommer en time inden kampstart.

Det betyder dog ikke at Valverde finder det bedst at lade dem starte inde, for dels er kampformen ikke på plads, dels er det altid risikabelt at spille efter en skade.

Barca er i forvejen hæmmet af, at måtte undvære nøglespillere som Suárez og Dembélé, der begge er skadet. Det svækker Barcas offensiv gevaldigt og her kunne Coutinho ligne en kandidat i startopstillingen, selvom han har oplevet store problemer med formen denne sæson.

Mod Eibar startede Semedo som højre back og Sergi Roberto i en uvant position som hængende angriber. Det kan sagtens blive gentaget i aften, med mindre Valverde tager chancen at lade Coutinho starte inde. Det vil give Barca en mere kraft i front.

Får Coutinho pladsen fra start, kan Sergi Roberto meget vel få opgaven som højre back på bekostning af Semedo.

Arthur er der ingen der rigtig tror på, kommer i aktion fra start, men bliver brasilianeren klarmeldt, vil en indskiftning være realistisk, alt efter kampens forløb.

Et bud på en startopstilling kan derved se således ud: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Coutinho, Messi og Malcom.

Det bliver først en times tid inden kampstart, at spændingen udløses, hvilket vil side omkring kl. 20.00.

.:FORSIDE:.