Skribenten mener: Barca har brug for Neymar

Rune Stentoft Arlbjørn - 14.06.19

© Getty Images

Rygerne om Neymar kører igen for fulde omdrejninger. Brasilianerens tilbagevenden til Barca synes mere og mere mulig dag for dag og Neymar er da også lige præcis den spiller, som Barca står og mangler.

Neymar er brasilianer med stort B og nærmest alt hvad det indebærer. Han er samba. Han er rytme. Han er tryllekunster. Han er gøgler. Han er innovativ. Og så er han ikke mindst også en fantastisk fodboldspiller. Han er også en humørbombe uden lige og fuld af god energi. For at sammefatte alt dette kan han beskrives som kreativ.

Og kreativitet er lige det Barca mangler. Især i spillet på den sidste tredjedel af banen - i angrebet. Siden Neymar forlod klubben for nu snart to år siden kom Ousmane Dembélé til klubben i en rekordhandel, der siden blev slået af Coutinho.

For at sige det pænt om Dembélé, så har han bare ikke slået til - endnu vel at mærke. Man har set hans kvaliteter i små glimt. Flere gange i den netop afsluttede sæson end i hans første en af slagsen. Siden Neymar forlod klubben har der manglet den kreativitet han kom med og den magi han skabte. Det har Dembélé ikke været i stand til at leve op til. Og det er kun blevet værre efter, at Andrés Iniesta forlod klubben og efter, at Coutinho ikke har leveret varen.

Der er jo selvfølgelig Messi, som kommer med en masse magi og kreativitet. Og han har stadig leveret på det vanlige tårnhøje niveau siden Neymar smuttede. Det, der mangler på Barcas hold, er den slags kreative energi, vildskab og sambarytme, som Neymar bragte til holdet, og tog med sig igen i sommeren 2017.

Efter min egen personlige mening, mener jeg derfor, at Neymar er lige det, som Barca står og mangler. Og så er det underordnet, at han smuttede for to år siden. Tilgiv 'Ney' og hent ham tilbage. Hvis han ikke opfører sig ordenligt kan han sælges igen eller han kan købe sig fri igen.

Det vil være en kæmpe gevinst for Barca at få Neymar tilbage. Han er en verdensklassespiller og kan komme ind med sin brasilianske livsfilosofi og skabe en masse glæde, kærlighed og sammenhold, som der i den grad mangler lige nu på det catalanske mandskab. Hvad er det værste der kan ske ved at få Neymar tilbage? Jeg ser mere på alt det positive vi kan opnå med ham og de muligheder han kan bidrage med til Barca. Se ham som en løsning i stedet for et problem.

Som der skrives om i de catalanske og internationale medier, så virker en genforening mellem Neymar og Barca mere mulig end nogensinde før nu. Meget tyder på, at Neymar vil tilbage til Barca. Han har ikke opnået det han kom efter i PSG. Han savner Messi og Suárez og livet i den catalanske hovedstad, hvor hans søn Davi Lucca nu også er flyttet til i den lejlighed, som Neymar stadig ejer og ofte besøger i Barcelona.

Jeg vil gerne prøve og holde det kort, men efter min mening vil det være en kæmpe gevinst for Barca at få Neymar tilbage. Så til Barca: hent Neymar tilbage, og finansier eventuelt et køb af ham med salg af spillere som Dembélé, Coutinho, Rakitic, Umtiti og Cillessen. Ikke alle de nævnte spillere skal nødvendigvis sælges, men de er salgsemner, som kan være med til at skabe et økonomisk grundlag for at hente brasilianeren tilbage til Camp Nou.

De bedste Barca-hilsner
Rune Stentoft Arlbjørn,
Skribent på fcbarcelona.dk

.:FORSIDE:.