Skal Barca hente Cristiano Ronaldo for 60 mio. euro?

FCBARCELONA.DK - 07.04.20


I følge den store italienske sportsavis Corrierre dello Sport skulle Juventus være klar til at sælge Cristiano Ronaldo for 60 mio. euro for at spare hans enorme løn. Spørgsmålet er om Barca skal gå efter portugiseren.

Mange har gennem årene drømt om at se Messi og Ronaldo på samme hold og nu har Barca måske muligheden for at gøre det. I hvert fald skulle Juventus være klar til at sælge den 35-årige portugiser, hvis der kommer 60 mio. euro på bordet. For små to år siden betalte italienerne 100 mio. euro til Real Madrid for ham.

Baggrunden for Juventus' ønske er angiveligt, at spare på lønbudgettet ovenpå den alvorlige corona-krise, der rammer økonomien hårdt i alle klubber.

I første omgang er det primært klubber fra Premier League som nævnes i forbindelse med et muligt skifte for Ronaldo. Specielt Manchester United skulle være interesseret i at hente sin tidligere stjernespiller tilbage.

Spørgsmålet er om Barca burde udnytte situationen. Det er slet ikke umuligt at Ronaldo godt kunne tænke sig at afslutte karrieren i samme klub som Messi. At se de to sammen i deres karrieres efterår, ville være helt exceptionelt. Samtidig ville mange Barca-fans nok glæde sig over, at se et tidligere Real Madrid ikon i blau-grana trøjen.

Trods sine 35 år er der nok stadig et par gode sæsoner tilbage i Ronaldo og sammenligner man de 60 mio. euro med f.eks. de 150 mio. som Neymar forventes at koste, eller de 110 mio. som det koster at købe Lautaro Martínez fri, kan prisen nok godt forsvares.

Det helt store issue bliver dog Cristiano Ronaldos eventuelle lønkrav og de kan blive svære at imødekomme for Barca - og for alle andre klubber, for den sags skyld, for økonomien er ramt hårdt alle steder. Portugiseren får i øjeblikket en årsløn på 31 mio. euro efter skat og det er der næppe nogle der vil matche.

Derfor er det slet ikke sikkert, at det lykkes for Juvetus at få solgt Ronaldo den kommende sommer, men måske corona-virussen kan skabe noget som ingen havde troet muligt, nemlig Messi og Ronaldo på samme hold.

.:FORSIDE:.