Setiéns forbigåelse af Fati og Puig har skabt undren

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 11.08.20


Hverken Ansu Fati eller Riqui Puig kom i aktion, da Barca lørdag sikrede sig avancement til kvartfinalerne i Champions League. Her benyttede Setién kun to ud af fem udskiftninger, og det har skabt undren.

Det overraskede mange, da Setién efter Barcas sidste kamp i ligaen annoncerede, at hverken Riqui Puig eller Ansu Fati ville komme ned at hjælpe B-holdet med deres afgørende playoff-kampe i den tredjebedste spanske række. Træneren vurderede, at risikoen for skader var for høj, og ville ikke tage nogen chancer med dem forud for førsteholdets 1/8-finale mod Napoli i Champions League.

Riqui Puig og Ansu Fati blev derfor sammen med førsteholdstruppen, hvorimod Ronald Araújo blev sendt ned for at hjælpe B-holdet med at besejre de catalanske naboer Sabadell, i en kamp hvor man kunne sikre sig oprykning til den næstbedste række i Spanien, Segunda División. Her tabte Barca B dog 2-1 og drømmen om Segunda División blev derfor knust for denne omgang, hvilket var et hårdt slag for klubben på flere områder.

Den største overraskelse blev dog, at hverken Riqui Puig eller Ansu Fati overhovedet kom i spil i 3-1 sejren over Napoli. Trods stabile præstationer i den afsluttende fase af La Liga, samt beslutningen om at holde dem ude fra B-holdets vigtige playoff-kampe, kom ingen af dem i aktion lørdag aften.

I stedet gav Setién noget bemærkelsesværdigt Monchu fra B-holdet chancen. En beslutning han da også blev bedt om at begrunde efter kampen. 'Omstændighederne har fået os til at træffe disse beslutninger. Ud fra kampens omstændigheder mente vi, at dette var det rigtige at gøre' forklarede træneren ved den efterfølgende pressekonference.

Der var ellers blevet spekuleret i, at navnligt Riqui Puig ville få en plads fra start, efter han ugen forinden var blevet spottet som en del af Setiéns første prototype på startopstillingen til opgøret mod Napoli. Men noget fik altså sidenhen træneren til at ændre mening .

Det er ligeledes bemærkelsesværdigt, at Quique Setién kun gjorde brug af to ud af fem udskiftninger under opgøret. Her faldt valget på Júnior Firpo samt førnævnte Monchu, alt imens Riqui Puig og Ansu Fati kunne blive ved med at varme op ude på sidelinjen.

Alt i alt beslutninger, der har skabt undren. Vigtigst af alt sikrede Barca sig dog videre avancement til kvartfinalerne i Champions League. Og hvem ved, måske får Riqui Puig eller Ansu Fati en afgørende rolle mod Bayern München.

644x70

.:FORSIDE:.