fbpx
Annonce

Setién gør det ikke bedre end Valverde

FCBARCELONA.DK - 04.03.20

© Getty Images
// Valverde // Setien

Da Barca valgte at skifte ud på trænerposten i januar måned, var det for at ændre dynamikken på holdet, efter en skuffende sæsonstart. Her små to måneder senere, er der ingen forbedring at se med Quique Setién ved roret.

Det er velkendt at et trænerskifte hurtigt kan ændre billedet hos et hold med problemer, men effektet er totalt udeblevet med fyringen af Ernesto Valverde og ansættelsen af Quique Setién.

Setién kom med lysten til at ændre på tingene og med løftet om mere serværdig fodbold, hvor det ikke blot handlede om at vinde, men også at spille flot fodbold. Her små to måneder senere og efter 11 kampe med Setién, er der fortsat krisestemning i klubben.

Håbet var, at spillet ville blive mere overbevisende og resultaterne ville følge med. Realiteterne er, at holdet fortsat har store problemer med at sætte sig igennem og de sejre der er kommet, har i fem af de syv sejre været på blot et enkelt mål.

Samtidig oplevede Barca ofte problemer på udebane under Valverde, men heller ikke det har Setién fået løst. I sine seks udekampe har han kun vundet over Ibiza i Copa del Rey og mod Betis.

Kigger man på de kolde fakta, har Setién vundet 64% af sine kampe, mens Valverde vandt 62%, så her står de meget lige. Anderledes ser det ud med nederlag, for Setién har tabt tre ud af 11, hvilket svarer til 27%, mens Valverde kun tabte fire ud af 26, svarende til 15%.

Setién overtog ansvaret netop som Barca var sendt ud af den spanske Supercup, men under ham blev det til exit af Copa del Rey. Begge trænede har altså misset en turnering denne sæson.

Da Setién kom til lå Barca nr. 1 i ligaen, men nu er de henvist til en andenplads på  grund af nederlaget i søndags i El Clásico. Her har den nye Barca-træner altså ikke kunne bringe holdet i en bedre position.

Der er næppe tvivl om, at Quique Setién havde håbet på en hurtigere udvikling, men kendsgerningen er, at Barca reelt er i en dårligere position nu, end da han overtog jobbet, ligesom der er stadig er store problemer i spillet der skal løses.

Næste mulighed for at skabe lidt optimisme i klubben og hos tilhængerne, bliver når Real Sociedad gæster Camp Nou på lørdag kl. 18.30.

.:FORSIDE:.