Sergiño Dest er kommet godt fra start i Barca

FCBARCELONA.DK - 25.10.20

© Getty Images

Det er blot tre uger siden at Sergiño Dest blev præsenteret som ny Barca-spiller. Han er hurtigt blevet kastet for løverne og i går spillede han samtlige 90 minutter i El Clásico. De første indtryk af amerikaneren har været gode.

Den kun 19-årige Dest var næppe tiltænkt en hovedrolle med det samme, da Barca hentede hollandsk-amerikaneren i Ajax i slutningen af transfervinduet. Normalt får en ny spiller tid til at finde sig til rette i klubben og i spillet, men for Dest er det hele gået meget hurtigt.

Bare to dage efter sin officielle præsentation, fik han sine første minutter, da han afløste en skadet Jordi Alba i kampen mod Sevilla. Det var med garanti ikke planen, for Dest sad på tiskuerpladserne uden støvler på, da Koeman i hast kaldte ham ned på sidelinjen. Dests debut kom således som venstre back, der er modsatte side af hans foretrukne position.

I de efterfølgende kampe mod Getafe og Ferencvaros blev der genvalg til Dest på venstre back, og det endda selvom Junior Firpo i mellemtiden var blevet klar. Dest spillede samtlige 90 minutter i begge opgør.

Det gjorde han også i går i El Clásico, men denne gang som højre back. Alba var tilbage, men det betød blot, at Dest blev rykket over på sin foretrukne plads, hvilket sendte Sergi Roberto ud på bænken.

Dest har takket for tilliden fra Koeman ved at yde nogle absolut godkendte præstationer, såvel defensivt som offensivt. Han spiller uden komplekser og med mod, uden frygt for at prøve noget på egen hånd eller tage ansvar.

Den gode start tegner godt for fremtiden, for der er ingen tvivl om, at Dest byder på noget som Sergi Roberto ikke har, nemlig det udfordrende spil fremad banen, noget som Barca har savnet siden Dani Alves rejste i 2016.

.:FORSIDE:.