Sergi Roberto har fået en langt mere låst rolle

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 27.01.20

© Getty Images

Quique Setién har lagt en ny spillestil for dagen og ændringerne omfatter i den grad Sergi Roberto. Den normalt offensive back har indtil videre måtte vende sig til en langt mere låst rolle i defensiven.

Sergi Roberto har endnu engang måtte vænne sig til en alternativ position på banen. Den i forvejen omskolede højreback, der oprindeligt spillede på midtbanen, skal tilsyneladende nu vænne sig til en langt mere låst rolle i en trebackkæde.

Catalaneren får således ikke mulighed for at præge holdets offensiv, som det tidligere har været tilfældet. En disposition der skaber en smule undren, i og med Sergi Robertos primære kvaliteter altid har ligget i den opbyggende del af spillet, hvorimod de defensive kompetencer til tider er blevet udstillet.

Beslutningen bunder i Setiéns høje prioritering af at føre bolden frem nede fra holdets bagerste geled. Her er ideen tilsyneladende, at Sergi Robertos tekniske omgang med bolden skal sikre en stabil overgang til midtbanen og kanterne, til fordel for hans mange overlap og kombinationer op ad højrekanten.

De nye arbejdsbetingelser må alt i alt skulle fordøjes af Sergi Roberto, der normalt er vant til at være en fast brik i det offensive spil, hvor han i særdeleshed servicerer Messi med afleveringer og løb. I hans nye rolle kan han knapt nok bevæge sig over midterlinjen.

Sergi Roberto er vanen tro gået disciplineret ind til opgaven, men Setíens eksperimenterende trebackkæde har ikke ligefrem været en kæmpe succes indtil nu, hvilket man så i 2-0 nederlaget til Valencia. Spørgsmålet er, om Sergi Robertos defensive rolle blot er et midlertidig eksperiment fra trænerens side, eller en langsigtet strategi.

644x70

.:FORSIDE:.