Semedos variabler er opnåelige for Barca

FCBARCELONA.DK - 24.09.20

© Getty Images

I går blev det officielt, at Nelson Semedo skifter til Wolverhampton. Barca får 30 mio. euro for ham plus 10 mio. euro i variabler og nu er det kommet frem, hvad der skal til for at udløse variablerne.

Når klubberne aftaler variabler i spillehandler, kan de afhænge af rigtig mange ting, hvor nogle er mere realistiske end andre. I Semedos tilfælde ser det dog ud til, at man i Barcelona kan have forhåbninger om, at der i løbet af sæsonen tikker yderligere 10 mio. euro ind på bankkontoen.

Avisen Sport kan nemlig afsløre, hvad der udløser de 10 mio. euro. Første del er på 2 mio. euro og kommer til udbetaling når Semedo runder sine 10 første officielle kampe for sin nye klub. Det vil kun være et spørgsmål om kort tid, før det sker.

De sidste 8 mio. euro må vente til sæsonen er slut, for her er det en betingelse, at Wolves skal kvalificere sig til enten Champions League eller Europa League. Det kræver som minimum en 5. plads, hvilket naturligvis er svært i Premier League, men dels deltog Wolves i Europa League i sidste sæson, dels sluttede de på 7. pladsen i den afslutttede sæson, så urealistisk er det ikke.

Går alt vel, får Barca altså i alt 40 mio. euro for Semedo, men de 32 mio. euro må under alle omstændigheder kunne anses for stensikre.

644x70

.:FORSIDE:.