Semedo er gledet ud af holdet

FCBARCELONA.DK - 16.11.18

Efter en ellers rigtig fornuftig start på sæsonen og en startplads i flere af de sværeste kampe, er det ikke meget man har set til Nelson Semedo på det seneste. Her har han måtte se sig henvist til bænken.

Ernesto Valverde havde tilsyneladende en stor tro på Semedos evner da sæsonen gik i gang, for han lignede Barca-trænerens foretrukne valg som højre back. Det blev bekræftet i fire svære kampe i træk mod Bilbao, Tottenham, Valencia og Sevilla, hvor han startede inde i dem alle og fik samtlige 90 minutter.

Her gjorde Semedo en rigtig god figur. Han er blevet langt mere sikker i det offensive spil, hvor han fandt godt sammen med Messi. Portugiseren var også involveret i nogle af holdets scoringer.

Det billede blev lavet helt om de efterfølgende kampe, for siden er det Sergi Roberto der har dækket positionen. Af de seneste seks kampe var det kun i pokalkampen mod Cultural Leonesa, at Semedo fik spilletid. Ellers har han konstant siddet på bænken.

Årsagen er måske udelukkende taktisk, for Semedos fravær er faldet sammen med Messis skadesperiode, da han sad ude med en brækket arm. Sergi Roberto byder på flere defensive kvaliteter end Semedo og det har måske været Valverdes bevæggrund i savnet af Messi.

Spørgsmålet er så hvad fremtiden byder for Semedo. Man kan ikke sige at han har spillet sig af holdet, så der venter nok en del spilletid til ham. Valverde har dog vist, at han lige nu har mest fidus til Sergi Roberto.

.:FORSIDE:.