fbpx
Annonce

Sæsonens første titel kan komme meget tæt på i aften

FCBARCELONA.DK - 13.01.21

© Getty Images
// Supercup

I Barca handler det om at vinde titler, noget der som bekendt ikke lykkedes i sidste sæson, for første gang i 12 år. I aften kan de tage et vigtigt og stort skridt mod denne sæsons første titel, nemlig den spanske Supercup.

Den spanske Supercup var tidligere end kamp mellem sidste sæsons mesterhold og pokalvinderne. Det blev lavet om i sidste sæson, hvor man udvidede turneringen til fire hold, hvor ligaens nr. 2 og pokalfinalens tabere også deltager. Samtidig flyttede man turneringen fra august til januar. Der spilles to semifinaler og en finale.

Turneringen blev solgt til Saudi Arabien for en årrække, hvor kampene i sidste sæson blev spillet, men coronasituationen gør, at man denne sæson må bliver hjemme i Spanien.

Barca er med i sin egenskab af toer i ligaen, hvor de måtte se Real Madrid løbe med mesterskabet. Sidste sæsons pokalturnering, Copa del Rey, blev ikke færdigspillet på grund af corona. Real Sociedad og Bilbao var nået til finalen, der altså ikke blev spillet.

Supercuppen har normalt ikke rangeret særligt højt, men det nye format med fire hold gør den mere attraktiv. Derfor drømmer alle fire deltagere om at tage trofæet, det første denne sæson.

I Barcelona higer man efter succes, for de sejrsvante tilhængere har ikke set sine helte løfte et trofæ siden maj måned 2019, altså for mere end halvandet år siden. Dengang var det mesterskabet der blev vundet.

Barca er altså kun to kampe fra en titel og første skridt kan tages i aften i Córdoba, hvor Real Sociedad venter i den ene semifinale. Vinder Barca det opgør, møder de vinderen af Real Madrid og Bilbao i finalen.

.:FORSIDE:.