Så er der åben krig i Barcas bestyrelse

FCBARCELONA.DK - 08.04.20

Efter at det tidligere i dag kom frem, at præsident Josep Maria Bartomeu vil ændre på Barcas bestyrelse, kommer vicepræsident Emili Rousaud nu med et skarpt svar, hvor han nægter at gå af.

Emili Rousaud er et af de fire bestyrelsesmedlemmer som Bartomeu gerne vil af med, for at skabe ro på ledelsesgangen. Den manøvre er Rousaud dog ikke med på.

'Bartomeu ringede til mig og sagde, at han ville ændre på bestyrelsens sammensætning og at han var bekymret over nogle bestyrelsesmedlemmer, blandt dem mig. Han sagde at der havde været nogle læk der irriterede spillerne og at jeg tvivlede på ledelsen' indleder han i en snak med RAC1.

'Ifølge vedtægerne kan han degradere mig og det gør han helt sikkert, så jeg går fra at være vicepræsident til menigt medlem, men han kan ikke smide mig ud. Jeg har ikke besluttet om jeg går af eller ej, men lige nu er jeg ikke indstillet på det. Hvis jeg gør det i sidste ende, hvilket nok bliver udfaldet, vil jeg gerne gøre det på et bestyrelsesmøde med de andre medlemmer' fortsætter han.

'Jeg føler ikke dette er den rigtige måde at gøre det på. Jeg vil gerne overveje tingene i ro og mag. Jeg har ikke gjort noget der fortjener denne behandling. Det er i orden at han vil have folk han stoler på og som ikke diskuterer, men det er ikke den rigtige måde midt i en karantænetid' udtaler Rousaud.

Han føler, at det er hans kritik af klubbens håndtering af den smædekampagne, der blev kørt mod flere personer i klubben, der er årsagen til Bartomeus beslutning. 'Jeg står op hver dag med god samvittighed. Jeg forbinder dette med at jeg var meget kritisk over sagen på de sociale medier. Jeg sidder i den komité der godkender alle fakturaer over 200.000 euro, men disse fakturaer (fra det firma der stod for smædekampagnen, red.) var delt op, så de gik udenom klubbens kontrol' siger han videre.

Rousaud afslører, at der i bestyrelsen var flertal for at udskrive valg som følge af sagen med smædekampagnen. 'På et bestyrelsesmøde talte vi om muligheden for at fremrykke valget, men jeg har aldrig bedt præsidenten gå af. Der var en debat mellem en række medlemmer, men selvom der var flertal for et valg, skete der ingenting' siger han.

Rousaud har været på tale som bestyrelsens kandidat til at afløse Bartomeu ved præsidentvalget til næste år, men det bliver altså ikke aktuelt nu. Han kan dog stadig stille op med sit eget kandidatur. 'Jeg har aldrig meldt mig som kandidat, for jeg ønskede først at skabe mig et overblik. Det rigtigt at der var stor enighed i bestyrelsen om, at jeg skulle være kandidaten, hvis man skulle pege på en. Jeg vil rigtig gerne være præsident, men der er også andre ting i livet' afslutter han.

Med disse udtalelser er det tydeligt, at det er en splittet bestyrelse der skal lede klubben gennem den svære coronakrise.

.:FORSIDE:.